Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delta različico koronavirusa doslej potrdili v 124 državah

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 21. 07. 2021 / 18:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2021 / 18:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Delta različico koronavirusa doslej potrdili v 124 državah
V številnih državah delta različica predstavlja več kot tri četrtine vseh okužb FOTO: Pixabay

Delta različico koronavirusa doslej potrdili v 124 državah

Bolj nalezljivo delta različico novega koronavirusa, ki so jo najprej potrdili v Indiji, so po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) doslej potrdili v 124 državah, to je v 13 več kot prejšnji teden.

Delta različica naj bi v prihodnjih mesecih postala prevladujoči sev virusa, je po navedbah STA danes sporočila Svetovna zdravstvena organizacija.

V številnih državah delta različica predstavlja več kot tri četrtine vseh okužb. Med njimi so Avstralija, Bangladeš, Bocvana, Velika Britanija, Kitajska, Danska, Indija, Indonezija, Izrael, Portugalska, Rusija, Singapur in Južna Afrika. Pri Svetovni zdravstveni organizaciji so v tedenskem epidemiološkem poročilu zapisali, da bo ta različica v prihodnjih mesecih po pričakovanjih hitro premagala druge različice in postala prevladujoča.

Število okužb na globalni ravni narašča tudi zaradi velikega števila necepljenih.

V tednu do 18. julija je bilo na svetu potrjenih 3,4 milijona novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je 12 odstotkov več kot teden pred tem, zato pri WHO opozarjajo, da naj bi pri tej stopnji skupno število prijavljenih primerov po vsem svetu v naslednjih treh tednih preseglo 200 milijonov.

Število okužb na globalni ravni narašča predvsem zaradi štirih dejavnikov: bolj nalezljive različice virusa, sprostitve ukrepov javnega zdravja, večih socialnih stikov in velikega števila necepljenih.

Kljub povečanju števila okužb na globalni ravni je število smrtnih primerov zaradi koronavirusne bolezni v zadnjem tednu ostalo nespremenjeno.

Največ novih primerov so v tednu do 18. julija odkrili v Indoneziji, kjer so potrdili 350.273 novih primerov okužbe, Veliki Britaniji (296.447 novih primerov) in Braziliji (287.610 novih primerov). Medtem ko se je v Indoneziji in Veliki Britaniji število novih okužb povečalo za 44 oziroma 41 odstotkov, pa so v Braziliji zabeležili 14 odstotkov manj okužb kot teden pred tem.

Kljub povečanju števila okužb na globalni ravni pa je v tednu do 18. julija število smrtnih primerov zaradi koronavirusne bolezni ostalo nespremenjeno.

Nalaganje
Nazaj na vrh