Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dež in taljenje snega višata gladine rek na severovzhodu

Za vas piše:
D. O. / STA
Objava: 26. 02. 2013 / 10:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dež in taljenje snega višata gladine rek na severovzhodu

Reke na severovzhodu države ponekod že poplavljajo. Danes in jutri bodo dosegle opozorilne pretoke, a nevarnosti za prebivalstvo ni, zagotavljajo na Arsu.

Reke na severovzhodu države ponekod že poplavljajo. Danes in jutri bodo dosegle opozorilne pretoke, a nevarnosti za prebivalstvo ni, zagotavljajo na Arsu.

Agencija RS za okolje (Arso) je zjutraj izdala opozorilo o velikem pretoku rek na severovzhodu države, a kot je za STA zagotovil Novak, situacija ni ekstremna in "velike nevarnosti za naselja ni". Ob tem so namreč predhodno že začeli z ukrepi zadrževanja in preusmerjanja voda, da bi te ne odtekle neposredno v vodotoke.

Vodotoki, ki se v občini Lendava stekajo v reko Muro, so sicer polni, saj je zaradi sočasnega dežja in topljenja snega prišlo do hitrejšega odtoka, hkrati pa so tla "popolnoma nasičena" in ne morejo dovolj hitro filtrirati novih količin vode, ki se tako v celoti steka v odtok. V naslednjih nekaj urah bo skupno padlo še 10 do 15 milimetrov padavin, v sredo pa naj bi se situacija umirila, pričakuje Novak. V tem času bodo vodotoki na severovzhodu države še polni, njihovo praznjenje pa se bo zavleklo tudi v naslednje dni.

Po napovedih meteorologov bo danes ob morju dokaj jasno, drugod bo oblačno. Padavine se bodo od severovzhoda popoldne in zvečer razširile nad večji del države. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 10 stopinj.

V sredo bodo padavine oslabele in postopno ponehale, najkasneje na jugovzhodu države. Na Primorskem bo večinoma suho vreme, še bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od −1 do 2, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.


Foto: arhiv Družine / A. P.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh