Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Diamantna poroka zakoncev Dokl iz Murske Sobote

Za vas piše:
Jože Žerdin
Objava: 05. 02. 2022 / 08:39
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.02.2022 / 12:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Diamantna poroka zakoncev Dokl iz Murske Sobote
Zakonca Dokl iz Murske Sobote s stolnim župnikom Goranom Kuharjem. FOTO: Župnija Murska Sobota

Diamantna poroka zakoncev Dokl iz Murske Sobote

Pisalo se je leto 1962, ko sta se v župnijski cerkvi svetega Ladislava v Beltincih poročila danes dedek in babica zakonca Dokl iz Zelene ulice v Murski Soboti.

Zakonca Dokl sta delala v Splošni bolnišnici Murska Sobota in tam sta se tudi spoznala, stkala medsebojne vezi, prijateljstvo, ki je potem preraslo v ljubezen in nato v zakonsko življenje. Celih 60 let skupnega zakonskega življenja sta živela v dobrem in slabem, z roko v roki sta prehodila korak za korakom: to je bila dolga pot 60 let skupnega zakonskega življenja, ki ni dana vsakemu zakonskemu paru.

Zakonca Dokl sta se v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti ob jubileju udeležila zahvalne svete maše, ki jo je daroval stolni župnik Goran Kuhar. 

Ob praznovanju diamante poroke sta se v nedeljo, 30. januarja, skupaj s svojimi otroki, vnuki, sorodniki, znanci in prijatelji v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti udeležila zahvalne svete maše, ki jo je daroval stolni župnik Goran Kuhar. Domači župnik jima je ob diamantni poroki čestital za prehojeno zakonsko pot ter jima zaželel še veliko trdnega zdravja in skupnih zakonskih let življenja.

Župnik je med mašo opravil svečan cerkveni obred, kjer sta si zakonca pred Bogom znova obljubila večno zvestobo in obnovila poročne zaobljube. V spomin jima je podaril lepo darilo: kipca sv. Miklavža, kar ju bo še dolgo let spominjalo na praznovanje diamante poroke. Poročni priči zakoncema pri zahvalni sveti maši sta bila vnuk Luka in vnukinja Katarina.

Doklova rada bereta verski tisk, predvsem Družino: dobro sta seznanjena z verskim dogajanjem v Sloveniji in v tujini.

Vladimir je bil rojen leta 1938 v Negovskem vrhu v župnij Benedikt v Slovenskih goricah, žena Angela, dekliško Škafar, pa leta 1937 v Lipovcih. Njeno največje veselje je bilo in je še vedno petje cerkvenih, ljudskih in prekmurskih pesmi. Ko je bila še doma v Lipovci, je rada pela tudi v domačem okolju, pri mašah v kapeli sv. Petra in Pavla v Lipovcih in v cerkvi v Beltincih. Veliko let je pela tudi v cerkvenem pevskem zboru stolne župnije Murska Sobota, pri mašah, pogrebih in drugih cerkvenih dogodkih, ter pri mešanem pevskem zboru Vladimir Močan Murska Sobota. S pevci je sodelovala na različnih pevskih revijah in proslavah.

Doklovima sta se v zakonu rodili hčerki Angela in Milena, na jesen življenja pa ju radi obiskujejo vnuka Luka in Jure ter vnukinja Katarina, ki dedka in babico večkrat razveselijo. Kot vernika sta pred leti veliko romala po slovenskih in tujih svetiščih. Še vedno sta pri močeh in dobrega zdravja in se ob nedeljah, pa tudi na prve petke udeležujeta svete maše. Pred leti, ko sta še bila mlajša, sta rada priskočila na pomoč pri vseh delih in opravilih v župnijski v cerkvi in okoli nje. Rada bereta verski tisk, predvsem Družino: dobro sta seznanjena z verskim dogajanjem v Sloveniji in v tujini, najraje pa bereta strani iz Naših župnij. Njuna želja je, da bi skupaj preživela še mnogo let in dočakala železno poroko.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh