Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Digitalni evharistični kongres na Filipinih

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 09. 2021 / 07:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 07:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Digitalni evharistični kongres na Filipinih
Madžarski predstavniki v Cebuju napovedujejo 52. mednarodni evharistični kongres v Budimpešti FOTO: Nadškofija Esztergom-Budimpešta

Digitalni evharistični kongres na Filipinih

Vzporedno z mednarodnim evharističnim kongresom, ki v teh dneh zaseda v Budimpešti, Katoliška cerkev na Filipinih jutri prireja digitalno različico množičnega dogodka.

Digitalni evharistični kongres v Manili v soboto, 11. septembra, bo nekakšno »dejanje solidarnosti« z enotedenskim zasedanjem v madžarski prestolnici, kot je v izjavi za javnost sporočila Filipinska škofovska konferenca.

V Manili na Filipinih bo jutri zasedal digitalni evharistični kongres kot »dejanje solidarnosti« z enotedenskim zasedanjem v madžarski prestolnici.

Osrednji prireditveni prostor digitalnega evharističnega kongresa na Filipinih bo cerkev Svetega Križa v tamkajšnji prestolnici. Večino nagovorov in predavanj so posneli že vnaprej in jih bodo predvajali le prek spleta. Na Filipinih je zasedal tudi predhodnik dogodka v Budimpešti, 51. mednarodni evharistični kongres: srečanje vernikov z vsega sveta pod geslom »Kristus v vas, upanje slave« so med 25. in 31. januarjem priredili v mestu Cebu.

Ta konec tedna se zaključuje tudi 52. mednarodni evharistični kongres v Budimpešti, ki je bil zaradi epidemije koronavirusne bolezni prestavljen za leto dni. Sklepno bogoslužje na Trgu herojev v madžarski prestolnici bo obhajal papež Frančišek. Filipinski odbor mednarodnega evharističnega kongresa je sprva nameraval v Evropo poslati okoli 500-člansko delegacijo, vendar so zaradi zaostrujočih koronarazmer v državi načrte raje opustili.

Nalaganje
Nazaj na vrh