Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dijaki ŠKG presenetili Boruta Pahorja (VIDEO)

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 12. 2023 / 06:49
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2023 / 07:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dijaki ŠKG presenetili Boruta Pahorja (VIDEO)
Dijaki so prejšnjemu predsedniku Borutu Pahorju zapeli njegovo najljubšo, kultno My Way Franka Sinatre. FOTO: FB Borut Pahor/zajem zaslona

Dijaki ŠKG presenetili Boruta Pahorja (VIDEO)

Prejšnji slovenski predsednik Borut Pahor, ki je pred dobrim mesecem dni – 2. novembra – dopolnil okroglih 60 let, te dni zlasti intenzivno predstavlja svoj nedavno izdani knjižni prvenec »Zmaga je začetek – priročnik za politične in druge začetnike«.

Ob okroglem jubileju je bil Borut Pahor seveda deležen mnogih čestitk in voščil. Enega se je še posebej razveselil. Za rojstni dan so mu namreč prišli zapet njegovi »ljubi sošolke in sošolci«, dijaki 3. d razreda Škofijske klasične gimnazije iz Šentvida nad Ljubljano, s čimer so izpolnili svojo obljubo.

Častni sošolec

»Imate pripravljene robčke?« je objavo na družbenem omrežju začel Pahor, ki je uradno njihov častni sošolec, zato so mu zaigrali in zapeli tudi njegovo najljubšo, kultno pesem Franka Sinatre My Way.

Zamenjal jih ne bi za nič na svetu

»Zato sem bil kar malo jokica in te reči. Prelepo. Potem smo imeli malo žura s čipsom, šampanjcem za otroke in sladoledom. Tista pisarna po moje še ni videla toliko ljudi, zagotovo pa ne toliko nasmejanih ljudi. Ljubi sošolci, zamenjal vas ne bi za nič na svetu,« ni skrival navdušenja nekdanji predsednik.


Slavnostni govornik ob 110. obletnici prve mature v slovenščini

Spomnimo: Pahor je bil slavnostni gost in govornik na slovesni obeležitvi 110. obletnice prve mature, ki je v celoti potekala v slovenskem jeziku, na Škofijski klasični gimnaziji v okviru proslave ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta 23. junija letos.

»V vas polagamo veliko upanje«

»Imate sanje, mi pa v vas – upam, da to ni preveliko breme – polagamo veliko upanje, da boste s tem moralnim kompasom, z vašim znanjem in talentom, prevzeli skrb ne le zase in za družine, ki si jih boste ustvarili, temveč tudi za našo narodno in državljansko skupnost,« je tedaj nagovoril dijak(inj)e.

Srebrni red za zasluge

Šest let prej, na šolski proslavi konec junija 2017, pa je Borut Pahor, tedaj še kot slovenski predsednik, nagradil Zavod sv. Stanislava, v okviru katerega deluje tudi ŠKG, z odlikovanjem, srebrnim redom za zasluge za »nadaljevanje dolge in uspešne izobraževalne tradicije ob 25-letnici delovanja«.

Nalaganje
Nazaj na vrh