Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dnevno dva tisoč strank v vatikanski lekarni

Objava: 14. 10. 2011 / 08:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dnevno dva tisoč strank v vatikanski lekarni

V lekarno 'Farmacia Vaticana' zahaja tudi precej Italijanov.

Gneča obiskovalcev v vatikanski lekarni: okoli dva tisoč ljudi vsak dan poišče pomoč v 'Farmacia Vaticana', poročilo vatikanskega časnika 'L'Osservatore Romano' povzema avstrijska katoliška agencija Kathpress. Da bi lažje obvladovali naval kupcev, mora vsak obiskovalec vzeti številko in počakati, da se ta prikaže na digitalnem zaslonu v lekarni. Poleg tega so obiskovalci razdeljeni še v tri kategorije: vatikanski uslužbenci, redovniki in redovnice, ter 'zunanji'.

Vatikansko lekarno vodijo člani reda usmiljenih bratov, lekarna pa z zdravili oskrbuje prebivalce in uslužbence v Vatikanu. Tudi ostali Italijani lahko v vatikanski lekarni prejmejo zdravila, predpisana z receptom. Običajno so ta cenovno ugodnejša kot v italijanskih lekarnah.

Novo vpeljane številke, ki določajo vrstni red kupcev, so del temeljite prenove upravljanja lekarne. Kot je za 'L'Osservatore Romano' pojasnil vodja lekarne, brat Raffaele, je bil najpomembnejša korenita posodobitev laboratorija.

Najpogostejše vprašanje, ki ga po navedbah lekarnarjev postavijo kupci, je, ali račun iz vatikanske lekarne velja kot davčna olajšava na italijanskih davčnih uradih. Italijansko ministrstvo za finance na vprašanje odgovarja pritrdilno.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh