Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelna akcija Slovenske karitas

Objava: 05. 09. 2005 / 08:29
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dobrodelna akcija Slovenske karitas

Mnoge družine ne zmorejo nositi bremena šolanja njihovih otrok

Slovenska karitas je konec maja 2005 začela dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo za pomoč otrokom v stiski. Celo poletje so številni dobrotniki darovali sredstva, da bi otrokom olepšali življenje. Generalni tajnik Slovenske karitas g. Alojzij Štefan se jim ob tej priložnosti zahvaljuje.

Poletje se končuje. Pred nami so prvi šolski dnevi, ki niso za vse enako veseli, saj mnoge družine ne zmorejo same nositi bremena šolanja njihovih otrok. Karitas je do 1. septembra 2005 po Sloveniji 2.786 otrokom razdelila za 25.753.000,00 SIT pomoči. Večinoma gre za šolske potrebščine in druge najnujnejše pripomočke za šolanje. Velik del sredstev je prispevala Fundacija invalidskih in humanitarnih organizacij, preostala pa so bila zbrana v akciji Otroci nas potrebujejo.

Razdeljevanje je potekalo v okviru škofijskih in župnijskih karitas. Na območju Škofijske karitas Koper je bilo razdeljenih 10.000 zvezkov in vrednostni boni za nakup šolskih potrebščin v knjigarnah ali plačilo učbenikov v šolah. Poleg tega so lahko starši v centrih karitas izbrali že rabljene, vendar dobro ohranjene šolske torbe, peresnice, računalnike in druge potrebščine, kot tudi oblačila in obutev.

V Škofijski karitas Ljubljana so otroci prejeli pomoč v obliki naročilnic za nakup šolskih potrebščin ali neposrednega plačila položnic za delovne zvezke. Razdeljenih je bilo tudi 30 šolskih torb z vsemi potrebščinami. Tudi v Škofijski karitas Maribor so večino pomoči razdelili v obliki zvezkov, delovnih zvezkov in drugih potrebščin.

S prvim septembrom se stiske socialno ogroženih družin ne končajo. Veliko pomoči, namenjene šolarjem, bo razdeljene še v tem mesecu in v teku šolskega leta. V navedenih ni zajeta pomoč, ki so jo razdelile župnijske karitas iz lastnih virov.

Po Sloveniji čez leto potekajo še drugi programi za pomoč otrokom. V lanskem letu je karitas v Sloveniji 4.013 otrokom razdelila za 86.000.000,00 SIT pomoči. Najbolj prepoznavna in odmevna sta programa Posvojitev na razdaljo Škofijske karitas Koper in Botrstvo Škofijske karitas Maribor preko katerih dobrotniki mesečno podpirajo posamezne otroke. Pred dnevi pa se je v Portorožu tudi zaključilo letovanje Biserov in letovanje družin v Sončni hiši. V letovanja se je v letošnjem letu vključilo 240 socialno ogroženih otrok.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh