Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelna akcija v Bizoviku za zdravstvene delavce [VIDEO]

Za vas piše:
Peter Bergant
Objava: 22. 12. 2021 / 09:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.12.2021 / 09:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrodelna akcija v Bizoviku za zdravstvene delavce [VIDEO]
FOTO: zajem zaslona/Youtube

Dobrodelna akcija v Bizoviku za zdravstvene delavce [VIDEO]

V sredo, 15. decembra, so v Bizoviku pripravili dobrodelno akcijo »Hvala Ljudem z veliko začetnico«. Z njo so se hoteli zahvaliti zdravstvenemu osebju Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana za njihovo neprecenljivo delo v času koronavirusa. S plakati in neposredno pošto po poštnih nabiralnikih.

Ljudje, ki so želeli sporočiti, da so jim hvaležni, so prinašali svoje darove pred gasilski dom v Bizovik in pred župnijsko pisarno v Štepanjo vas. V Bizoviku so seveda pomagali gasilci. Brez njih se tako ali tako ne izpelje skoraj nobena akcija. Ob razsvetljavi in čaju so lažje premagovali mraz. Tudi župnik br. Matej Štravs je zmrzoval.

Dobrot in daril za cel kombi

V dveh urah so zbrali za velik župnijski kombi dobrot, od peciva, kave, brezalkoholne pijače, sadja, tudi domače kislo zelje in kakšne klobase ali suho meso. Drugo jutro so vse odpeljali v UKC LJ. Ob darilih je bilo tudi pismo zahvale in posebej pismo, ki ga je napisala krajanka Bizovika, ki je malo nazaj preživela najhujše trenutke bolezni in je iz lastnih izkušenj vedela, kako neprecenljivo je njihovo delo.

Nekaj dobrega in lepega

Zadovoljni so bili obrazi tistih, ki so sprejemali pripeljano in sestra Tina Roš je že načrtovala, kako bodo vse to razdelili. Od tistih, ki se mučijo v pralnicah in kuhinjah do osebja, ki noč in dan skrbi za bolnike, posebej za tiste, ki so okuženi s koronavirusom. Vsem darovalcem in tistim, ki so pripravljali akcijo, je bilo največ vredno spoznanje, da so naredili nekaj dobrega in lepega. Posebej v sedanjih časih, ko je vsega tega premalo. Dokazali so, da v srcu dobro mislijo (takšno je bilo geslo akcije) in da njihove dlani niso stisnjene v pest, ampak so odprte za sočloveka!

Nalaganje
Nazaj na vrh