Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelna lekarna za uboge na Trgu sv. Petra

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 03. 2016 / 07:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dobrodelna lekarna za uboge na Trgu sv. Petra

Poleg prostorov s prhami in frizerja za brezdomce odslej na voljo tudi zdravila.

Ena izmedmnogih pobud v prid ubogim, ki je bila udejanjena na željo papeža Frančiška, jetudi »outlet« lekarna, ki izdaja zdravila za ljudi v stiski.

Campaign for National Medicine Collection Day - RV

V bližini prostorov s prhami in frizerskega salona za brezdomce med stebriščemna Trgu sv. Petra v Vatikanu so odprli dobrodelno lekarno z zdraviliitalijanskega podjetja Banco Farmaceutico(Farmacevtska banka), katerega poslanstvo je odziv na potrebe ubogih.Vatikanska lekarna je ena izmed 1.663 dobrodelnih ustanov v Italiji, ki jeprejela darove v obliki zdravil, prinesli pa so jih italijanski državljani na »narodnidan zbiranja zdravil«, letošnjega 13. februarja.

Dobrodelno lekarno so slovesno odprli minulo sredo, ob tej priložnosti pa jepredsednik združenja Medicina Sociale,ki tudi sodeluje v projektu, povedal: »Ponosni smo, da lahko prispevamo kpobudi papeža Frančiška za odprtje dobrodelne lekarne na Trgu sv. Petra. To jedejanje resničnega usmiljenja, do katerega človek ne more biti brezbrižen.

XVI. narodni dan zbiranja zdravil so letos obhajali v 94 italijanskih pokrajinah,namen pobude pa je nadaljnja širitev, saj število prostovoljcev nenehnonarašča, izjemno pozitiven pa je tudi odziv farmacevtskih podjetij, ki darujejozdravila dobrodelnim organizacijam.

Narodni dan zbiranja zdravil spodbuja sklad BancoFarmaceutico, ki nudi tudi širšo pomoč in podporo ubogim. Trenutno prejemadarove več kot 30 farmacevtskih podjetij, od posameznikov pa pridobiva neuporabljenazdravila z nepretečenim rokom uporabe.

Vir: Vatican Radio
Foto: VR

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh