Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelni koncert Molitev na mir

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 05. 04. 2022 / 11:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2022 / 12:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrodelni koncert Molitev na mir
Zbor sv. NIkolaja Litija pod vodstvom dirigentke Helene Fojkar Zupančič na božičnem koncertu. FOTO: Facebook Zbor sv. Nikolaja Litija

Dobrodelni koncert Molitev na mir

Pevski Zbor sv. Nikolaja Litija v sodelovanju s Slovensko karitas konec tedna pripravlja dva dobrodelna koncerta z naslovom Molitev za mir. Zbrana sredstva bodo namenili žrtvam vojne v Ukrajini.

»Pevci Zbora sv. Nikolaja Litija želimo trpečim v Ukrajini pomagati na način, ki nam je najbližji, s petjem,« so zapisali v vabilu na koncert z naslovom Molitev za mir.

Koncerta bosta v petek, 8. 4. 2022, ob 20. uri v cerkvi sv. Nikolaja v Litiji in v soboto, 9. 4. 2022, ob 20. uri v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani.

Premiera novitet sodobnih slovenskih avtorjev

Na koncertu bodo pod taktirko dirigentke Helene Fojkar Zupančič zazvenela dela iz zakladnice slovenske in duje duhovne literature, posvečene Mariji, ki je simbolna mati vseh narodov. »Ukrajinci se, enako kot Slovenci, v trpljenju obračajo k Mariji,« so pojasnili organizatorji.

Poleg skladb Goreckega, Gjeila, Villetta, Vasksa, Mäntyjärvija in Childsa bodo premierno izvedli štiri novitete sodobnih slovenskih skladateljev Klare Mlakar, Tineta Beca, Mateja Kastelica in Damijana Močnika.

Koncert je zamišljen kot meditacija z glasbo in brez vmesnih aplavzov. Z recitacijami ga bo obogatil filmski in gledališki igralec Pavle Ravnohrib.

Kupi v trgovini

Kultura šteje
Filozofija in esejistika
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh