Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dodaten pogrinjek za letošnjo božično večerjo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 12. 2017 / 08:54
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dodaten pogrinjek za letošnjo božično večerjo

Božična akcija Skupnosti sv. Egidija želi polepšati praznike pomoči potrebnim.

Možje in žene dobre volje po vsem svetu so povabljeni, da na letošnji božično okrašeni mizi pripravijo dodaten pogrinjek za človeka v stiski. Ob začetku vsakoletne kampanje »Božično kosilo za pomoči potrebne«, uboge, brezdomce, družine v stiski, rimska Skupnost sv. Egidija prosi za prispevke (v kakršni koli višini), da bi lahko izkazala konkretno znamenje bližine in skrbi bratom in sestram v stiski.



Zahvaljujoč prijateljem Skupnosti sv. Egidija po vsem svetu je pobuda lansko leto poskrbela za več kot 50.000 ubogih v Italiji in preko 200.000 po svetu, ki so bili v okviru kampanje »Dodaten pogrinjek za božično večerjo« povabljeni k doživetemu praznovanju božiča ob skupnem obedu.

Božično kosilo z ubogimi ima v Italiji že 35-letno izročilo. Takrat je bila skupina ubogih povabljena k udeležbi na slavnostnem banketu, ki so ga priredili v baziliki sv. Marije v Trasteveru. Med povabljenimi so bili ostareli, nekaj osamljenih sosedov, ki bi praznike preživeli sami, in nekaj brezdomcev, ki so spali po okoliških ulicah.

Odtlej se je pobuda iz rimske četrti Trastevere, kjer domuje Skupnost sv. Egidija, razširila na številne konce sveta, kjer koli je skupnost navzoča. V Rimu praznično kosilo še vedno prirejajo pod freskami v veličastni baziliki, za božične obede pa poskrbijo tudi na številnih manjših prizoriščih, med katerimi so domovi za ostarele, zapori ter seveda druge cerkve in bazilike.

Služenje ubogim je eno izmed osrednjih poslanstev Skupnosti sv. Egidija, ki se opisuje kot »družina, povezana z evangelijem«. In prav zato, vztrajajo člani skupnosti, ker se družine po vsem svetu zbirajo okoli praznično obložene mize in obhajajo Gospodovo rojstvo, se Skupnost na ta dan druži z ubogimi, »ki so naši prijatelji in naša družina«.

Vir: Vatican Radio
Foto: VR / ANSA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh