Zapri
Iskanje

Domnevni morilec francoskega duhovnika se je srečal s papežem

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 08. 2021 / 17:34
Oznake: Cerkev, Družba, Papež, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2021 / 17:47
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Domnevni morilec francoskega duhovnika se je srečal s papežem

Domnevni morilec francoskega duhovnika se je srečal s papežem
Papež Frančišek je novembra 2016 v Vatikanu v avdienco sprejel osebe z družbenega obrobja FOTO: Vatican Media
Begunec iz Ruande, ki se je po navedbah medijev po umoru francoskega duhovnika Olivierja Maira sam predal policiji, naj bi se leta 2016 srečal s papežem Frančiškom, je poročal francoski La Croix.

Osumljenca, ki so ga mediji identificirali kot 40-letnega Emmanuela Abayisengo, lahko vidimo na fotografiji s papežem Frančiškom, ko je sveti oče 11. novembra 2016 v avdienco v Vatikanu sprejel osebe z družbenega obrobja.

La Croix je po včerajšnjem umoru očeta Olivierja potrdil, da se je Abayisenga »leta 2016 v Rimu srečal s papežem Frančiškom«. Papež naj bi Abayisengo osebno pozdravil med Evropskim festivalom radosti in usmiljenja v vatikanski dvorani Pavla VI.

Dogodek za osebe z družbenega obrobja je priredila francoska organizacija Fratello, v sklopu dogodkov svetega leta usmiljenja, ki smo ga takrat obhajali v Katoliški cerkvi. Srečanja se je udeležilo okoli 3.600 oseb, predvsem iz Francije, s Poljske in iz Rima.

Begunec iz Ruande je leta 1994 kot otrok doživel genocid v svoji domovini.

Po navedbah La Croixa je Abayisenga v Rim potoval s skupino iz Nantesa. V to francosko mesto je leta 2012 prišel kot begunec iz Ruande, potem ko je leta 1994 kot otrok doživel genocid v svoji domovini, in odtlej je bil pod zaščito območne krščanske skupnosti.

Med srečanjem je papež Frančišek omenil nagovor še enega člana skupine, ki je v Rim pripotoval iz Nantesa: »Dotaknila se me je vztrajna uporaba krščanskega pomena besede 'mir'. Nato pa je spregovoril o miru in radosti, ki ju je izkusil, ko je začel prepevati v cerkvenem zboru v Nantesu.«

Abayisenga je bil po poskusu požiga stolnice v Nantesu pod nadzorom tamkajšnjega sodišča, deležen je bil tudi psihiatrične obravnave.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh