Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domnevni morilec francoskega duhovnika se je srečal s papežem

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 08. 2021 / 17:34
Oznake: Cerkev, Družba, Papež, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2021 / 17:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Domnevni morilec francoskega duhovnika se je srečal s papežem
Papež Frančišek je novembra 2016 v Vatikanu v avdienco sprejel osebe z družbenega obrobja FOTO: Vatican Media

Domnevni morilec francoskega duhovnika se je srečal s papežem

Begunec iz Ruande, ki se je po navedbah medijev po umoru francoskega duhovnika Olivierja Maira sam predal policiji, naj bi se leta 2016 srečal s papežem Frančiškom, je poročal francoski La Croix.

Osumljenca, ki so ga mediji identificirali kot 40-letnega Emmanuela Abayisengo, lahko vidimo na fotografiji s papežem Frančiškom, ko je sveti oče 11. novembra 2016 v avdienco v Vatikanu sprejel osebe z družbenega obrobja.

La Croix je po včerajšnjem umoru očeta Olivierja potrdil, da se je Abayisenga »leta 2016 v Rimu srečal s papežem Frančiškom«. Papež naj bi Abayisengo osebno pozdravil med Evropskim festivalom radosti in usmiljenja v vatikanski dvorani Pavla VI.

Dogodek za osebe z družbenega obrobja je priredila francoska organizacija Fratello, v sklopu dogodkov svetega leta usmiljenja, ki smo ga takrat obhajali v Katoliški cerkvi. Srečanja se je udeležilo okoli 3.600 oseb, predvsem iz Francije, s Poljske in iz Rima.

Begunec iz Ruande je leta 1994 kot otrok doživel genocid v svoji domovini.

Po navedbah La Croixa je Abayisenga v Rim potoval s skupino iz Nantesa. V to francosko mesto je leta 2012 prišel kot begunec iz Ruande, potem ko je leta 1994 kot otrok doživel genocid v svoji domovini, in odtlej je bil pod zaščito območne krščanske skupnosti.

Med srečanjem je papež Frančišek omenil nagovor še enega člana skupine, ki je v Rim pripotoval iz Nantesa: »Dotaknila se me je vztrajna uporaba krščanskega pomena besede 'mir'. Nato pa je spregovoril o miru in radosti, ki ju je izkusil, ko je začel prepevati v cerkvenem zboru v Nantesu.«

Abayisenga je bil po poskusu požiga stolnice v Nantesu pod nadzorom tamkajšnjega sodišča, deležen je bil tudi psihiatrične obravnave.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh