Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Donacija Iva Boscarola Škofijski gimnaziji Vipava

Za vas piše:
T. M.
Objava: 29. 06. 2022 / 16:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.06.2022 / 16:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Donacija Iva Boscarola Škofijski gimnaziji Vipava
Po podpisu pogodbe je Ivo Boscarol zbranim predstavil svojo poslovno pot. FOTO: Škofijska gimnazija Vipava/Facebook

Donacija Iva Boscarola Škofijski gimnaziji Vipava

Danes so na Škofijski gimnaziji Vipava gostili podjetnika, inovatorja in filantropa Iva Boscarola, ki je skupaj z ravnateljem podpisal donatorsko pogodbo v višini 50.000 evrov.

Vendar pa donacije Ivo Boscarol »ni namenil le reševanju trenutnih potreb šole, ampak bo en del namenjen ohranjanju kvalitete pouka brez združevanja oddelkov, drugi del posodobitvi naravoslovnih laboratorijev, tretji del pa nakupu komunikacijske tehnologije,« so zapisali na Facebook strani gimnazije Vipava.

Škofijska gimnazija Vipava je pred kratkim praznovala 30 let svojega obstoja, o čemer smo na naši spletni strani že obsežno poročali.

Ivo Boscarol in Vladimir Anžel, ravnatelj gimnazije. FOTO: Škofijska gimnazija Vipava/Facebook

Po podpisu pogodbe je Ivo Boscarol zbranim predstavil še svojo poslovno pot. Z omenjeno donacijo Boscarol »sledi svojim življenjskim pogledom – graditi na dolgi rok in na tradicionalnih vrednotah. Kajti krize pridejo in gredo, pomembno je, da tudi v njih ohranjamo tradicionalne vrednote. Iz bogatega nabora življenjskih izkušenj je ta trud primerjal s kmetom, ki zaradi ene slabe letine ne bo prodal traktorja. Taka naložba je tudi znanje. Poudaril je pomen sprememb na področju izobraževanja. Cilj ni več učenje na pamet, informacije so le klik stran, zato je najpomembneje mlade naučiti, kako priti do znanja in kako ga uporabiti za dobro. Prepričan je tudi, da je v današnjem svetu izjemnega pomena dobra promocija, zato je tretji del donacije namenil posodobitvi komunikacijske tehnologije na šoli.«

Nalaganje
Nazaj na vrh