Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Drage družine, hvala za vaše pričevanje«

Za vas piše:
K. H.
Objava: 18. 06. 2018 / 10:54
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2018 / 16:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Drage družine, hvala za vaše pričevanje«

»Drage družine, hvala za vaše pričevanje«

Okrog 1.300 staršev in otrok iz vse Slovenije na Festivalu družin.

Ob Tavčarjevem dvorcu na Visokem v Poljanski dolini se je od petka, 15. do nedelje, 17. junija, družilo prek 1300 staršev in otrok iz vse Slovenije. Zavod Iskreni.net jim je v treh dneh pripravil številna predavanja in dejavnosti, da so družine ob koncu šolskega leta lahko skupaj »praznovale in se veselile«, kot je dejal organizator Igor Vovk.



Kar dvesto družin si je na travniku ob dvorcu postavilo šotore in mnogi od njih so imeli prvo izkušnjo kampiranja. Čez dan se je na vsakem kotičku travnika, ob reki Sori in v bližnjem gozdu, pod velikim šotorom in v dvoranah dvorca, nekaj dogajalo: od predavanj in pogovornih skupin, ustvarjalnih in športnih delavnic, glasbenega rajanja in branja knjig … V soboto in nedeljo so imeli na travniku tudi mašo. »Bogu hvala za dar družine! Bogu hvala za te tri prelepe dneve, v katerih kipijo radost ljubezni in moč medsebojne povezanosti, dar življenja in milost biti ustvarjen po Božji podobi,« je dejal pri nedeljski pridigi župnik iz Nove Oselice Janez Cerar, ki je ob somaševanju frančiškana p. Tomaža Pintarja daroval mašo. Zahvalil se je Zavodu Iskreni za organizacijo festivala: »Hvala vam, dobri ljudje, da pogumno uresničujete skrivnostni načrt Božjega kraljestva. Hvaležen sem, da svoje notranje svobode niste prodali za tistih nekaj srebrnikov, ki bi vam na zunaj sicer olajšali delovanje, v resnici pa bi vas zavezali k lojalnosti povprečja, ki kmalu potone v močvirju mlačnosti.« Ob koncu je Cerar spodbudil družine: »Ne bojte se! Radujte in veselite se, ker stiska rodi potrpljenje, potrpljenje preizkušenost, preizkušenost pa upanje, ki nikoli ne osramoti. Hvala za vaše pričevanje.«

Več utripa s Festivala družin in utrinke, kako so dogajanje doživele družine iz vseh koncev Slovenije pa v tiskani Družini.


Nedeljsko jutranjo mašo je ob somaševanju p. Tomaža Pintarja na travniku ob dvorcu Visoko daroval Janez Cerar. V nabirki so nabrali dobrih tisoč evrov za otroke na Madagaskarju, v začetku julija bo afriškim otrokom dar odnesla večletna prostovoljka Festivala družin, Tinkara Jerkič. 


Številne ustvarjalne delavnice so zaposlile otroke in starše; izdelali so si lahko tudi lesen metuljček ali kravato.


Ob bližnji reki Sori je bila priložnost za namakanje nog, barvanje kamnov, pogovore ...


Za nogomet se vedno najdejo igralci; nekateri so si v popoldanskem in večernem času ogledali tudi prenose tekem s svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji


Šotorilo je prek 200 družin

Fotografije: arhiv spletne strani iskreni.net in Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

V drami odrešenja
Duhovnost
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh