Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dražba papeževega Fiata zaključena pri 300.000 dolarjih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 04. 2016 / 08:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dražba papeževega Fiata zaključena pri 300.000 dolarjih

Izkupiček namenjen šolam v newyorški nadškofiji in nekaterim človekoljubnim organizacijam.

S ponudbo v višini 300.000 ameriških dolarjev (okoli 265.000 evrov) se je zaključila dražba avtomobila znamke Fiat, ki ga je med obiskom v New Yorku septembra lani uporabljal papež Frančišek. Pobuda za dražbo je prišla z newyorške nadškofije, Fiat 500 L pa so kupcem ponudili na dražbeni spletni strani Charitybuzz. Ponudbe so v preteklih dneh skokovito naraščale. Tik pred zaključkom dražbe minuli četrtek zvečer je bila ponudba kar dvanajstkrat višja od cene omenjenega avtomobila pri dobavitelju. Cenik za Fiat 500 L, opremljen z aluminijastimi platišči, s stekleno streho in z vrhunsko stereo napravo navaja ceno 24.695 ameriških dolarjev (okoli 22.000 evrov).



Z uradne strani končnega ponudnika dražbe, ki se je pričela 17. marca, niso razkrili, kot je v svoji spletni izdaji poročal časnik New York Daily News. Na družbenem omrežju Twitter pa se je že oglasil kanadski podjetnik in poslovodja podjetja Peerage Capital Group, Miles S. Nadal, ki je zapisal, da je »ponosni lastnik« papeževega Fiata iz New Yorka.


Na željo Cerkve bo izkupiček dražbe namenjen katoliški šoli v newyorški nadškofiji in nekaterim katoliškim človekoljubnim organizacijam: Catholic Charities, Catholic Relief Services in Catholic Near East Welfare Association. Kot je rečeno, bo dobitnika »za deset do petnajst minut« v newyorški stolnici sv. Patrika osebno pozdravil kardinal Timothy Dolan.

Papež Frančišek je med lanskim potovanjem v ZDA obiskal Washington, New York in Filadelfijo. Na dražbi v Filadelfiji so pred kratkim za podoben papežev avtomobil iztržili 82.000 dolarjev (okoli 73.000 evrov).

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh