Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drevi obeležitev 70-letnice revije Naša luč

Za vas piše:
T. M.
Objava: 20. 10. 2021 / 09:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2021 / 09:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Drevi obeležitev 70-letnice revije Naša luč
Revija Naša luč je zasnovana kot slovenska narodno-kulturna in duhovna vez med Slovenci. FOTO: Tatjana Splichal.

Drevi obeležitev 70-letnice revije Naša luč

V sredo, 20. oktobra, bo ob 18. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 potekala okrogla miza ob železnem jubileju revije Naša luč.

Gostje bodo msgr. Janez Pucelj, Mateja Rihter, mag Jurij P. Emeršič in Ljubo Bekš. Pogovor bo vodila Helena Janežič. Na slovesnosti bo prisotna tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch, ki bo s strani Urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu reviji Naša luč podelila zlato priznanje za 70 let izhajanja. 

Naša luč, mesečnik za Slovence po svetu, je začela izhajati leta 1951. »Revija je zasnovana kot slovenska narodno-kulturna in duhovna vez med Slovenci, razseljenimi predvsem po Evropi. Zajema iz tradicionalnega narodnega zaklada slovenske kulturne dediščine,« so zapisali na spletni strani Rafaelove družbe, »ustanove za pomoč slovenskim izseljencem in zdomcem pri gojitvi njihovega slovenstva in katolištva«. Temeljni namen izdajanje revije je seznanjati slovenske izseljence in zdomce o kulturnih, verskih in narodnih vprašanjih v domovini in evropskem okviru. 

Z današnjo številko zaključujemo prvi letnik Naše luči, ki nam je svetila skozi vse leto. Večkrat ste se ob njej prisrčno nasmejali in spet je bilo malo več sonca v vašem življenju. Od vsepovsod poročajo, da so vsake številke zelo veseli. (Naša luč, 1952) 


Nalaganje
Nazaj na vrh