Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Društvo Hospic: Pravica do poslovitve med epidemijo [VIDEO]

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 28. 12. 2021 / 17:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.12.2021 / 15:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Društvo Hospic: Pravica do poslovitve med epidemijo [VIDEO]
Poslovitev od umrlega je vaša osebna pravica, ki vam je nihče ne sme odvzeti. FOTO: Pexels

Društvo Hospic: Pravica do poslovitve med epidemijo [VIDEO]

Vabljeni k ogledu okrogle mize o tematiki pravice do poslovitve. Organiziralo jo je Slovensko društvo Hospic, ki se z ozaveščanjem o pravici do poslovitve aktivno ukvarja že več let.

Tekom epidemije se je problem še posebej izrazil, saj so se zaposleni in prostovoljci društva neposredno srečevali z zgodbami uporabnikov, ki se od umirajočega niso mogli dostojno posloviti ter jim je bila odvzeta pravica do poslovitve. 

Zaradi odsotnosti jasne normativne urejenosti področja pravice do poslovitve bolniki in svojci v trenutkih, ko nastopi proces umiranja, niso vedno seznanjeni s to pravico.

Društvo je v ta namen pripravilo kampanjo preko katere si prizadeva k ozaveščanju javnosti k zagovorništvu lastne pravice do poslovitve in jasnemu izražanju njenih kršitev, spodbuja k iskanju primerne pomoči in podpore, ko je pravica do poslovitve kršena ter si prizadeva k boljši ureditvi in spremembi zakonodaje.


»Poleg jumbo plakatov, RTV oglasov, FB objav, časopisnih in spletnih prispevkov smo za splošno in strokovno javnost organizirali okroglo mizo, s katero želimo spodbuditi tako posameznike, kot vse organizacije, ki imate kakršnokoli možnost prispevati k izboljšanju položaja na tem področju, da se nam pridružite,« so zapisali pri omenjenem društvu. 

To lahko naredite na več načinov: z ogledom okrogle mize, s komentarji na Youtube ali Facebook strani, z delitvijo povezave do okrogle mize vašim prijateljem, znancem in sodelavcem ali zaposlenim, s podelitvijo vaše zgodbe oz. osebne izkušnje po e-pošti: detabuizacija@hospic.si ali tel.: 031-669-088, s spremljanjem nadaljnjih aktivnosti društva na področju pravice do poslovitve (raziskave, ankete, strokovni članki ...) ter z zavedanjem, da je poslovitev od umirajočega in umrlega vaša osebna pravica, ki vam je nihče ne sme odvzeti.


Nalaganje
Nazaj na vrh