Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Družina človeštva je vedno na poti«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 12. 2013 / 19:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Družina človeštva je vedno na poti«

»Družina človeštva je vedno na poti«

Na prvo adventno nedeljo je papež spomnil, da moramo vsi skupaj, ne le vsak posameznik, nenehno obnavljati naš skupni cilj.

Advent ljudi po besedah papeža Frančiška spominja na to, da je človeštvo na poti upanja. Tako kot mora vsak posameznik vedno znova vstati in poiskati središče svojega obstoja, je tudi »velika človeška družina« spodbujena, da vedno znova obnavlja skupno obzorje, proti katerem potuje, kot je sveti oče dejal v nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na letošnjo prvo adventno nedeljo.

To upanje na srečo in mir pri kristjanih temelji na Božji besedi, ki človeka nikoli ne razočara. Advent nam dopušča, da skupaj odkrivamo lepoto skupnega potovanja, je Frančišek dejal romarjem, zbranim na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Dvakrat je v svoji kratki katehezi ponovil besede preroka Izaije: »Prekovali bodo svoje meče v lemeže in svoje sulice v srpe. Ne bo vzdignil več narod meča proti narodu, in ne bodo se več učili vojskovanja« (Iz 2,4).«

Papež je v nagovoru spomnil tudina svetovni dan boja proti aidsu, ki smo ga obhajali na včerajšnjo nedeljo. Potrebna je temeljita skrb za žrtve te smrtonosne bolezni po vsem svetu in vsak oboleli za aidsem, brez izjeme, mora prejeti zdravniško oskrbo, je izrazil zahtevo papež Frančišek.

»Izkažimo svojo bližino prizadetim ljudem, posebej otrokom.« Ta bližina je najočitnejša v tihem služenju številnih misijonarjev in prostovoljcev, ki skrbijo za bolnike z aidsem. »Molimo za vse, tudi za zdravnike in raziskovalce«, je spodbudil sveti oče.

Ob začetku novega bogoslužnega leta je papež znova pozval k miru po vsem svetu. »Mir je mogoč«, je prepričan sveti oče, ki je ob tem dodal: »Prišel bo dan, ko se bodo dežele in narodi prenehali vojskovati med seboj!«, s čimer je požel bučen aplavz več deset tisočih vernikov, ki so na prvo adventno nedeljo poromali v Vatikan. Da bi to dosegli, pa morajo ljudje najprej prenehati s proizvodnjo orožja, je še pojasnil sveti oče, ki je včeraj pozno popoldne obiskal še rimsko župnijo sv. Cirila Aleksandrijskega, kjer je obhajal slovesno večerno bogoslužje in devetim mladin Rimljanom podelil zakrament svete birme.





Vir: Kathpress / RV
Foto: splet / AsiaNews

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh