Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Družina ostaja naša temeljna zavezanost«

Za vas piše:
STA/Družina
Objava: 26. 03. 2012 / 07:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Družina ostaja naša temeljna zavezanost«

Nadškof dr. Anton Stres, predsednik Slovenske škofovske konference, pozdravlja izide referenduma o družinskem zakoniku

V četrtek smo tudi na naši spletni strani objavili izjavo, ki so jo podpisali ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres, paroh Srbske pravoslavne Cerkve zagrebško-ljubljanska metropolijaTomo Ćirković in mufti Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji dr. Nedžad Grabus. Z njo so se zavzeli za družino kot »najboljši kraj za posredovanje verskih in kulturnih vrednot«.

In kakšni so odzivi predstavnikov teh treh Cerkva oziroma verskih skupnosti na izide referenduma oziroma dejstvo, da je večina volilnih upravičencev, ki se je včeraj udeležila ljudskega odločanja o družinskem zakoniku, temu »prižgala rdečo luč«?

Ljubljanski nadškof in predsednik Slovenske škofovske konference dr. Anton Stres je pozdravil odločitev volivk in volivcev, ki so zavrnili novi družinski zakonik in ob tem izrazil zahvalo »vsem, ki so z veliko osebno požrtvovalnostjo dosegli, da je večina volivk in volivcev prepoznala nenadomestljivo vlogo družine v našem življenju.« Pogled pa je že usmeril v prihodnje dogajanja, kajti »s samim referendumskim izidom temeljne vrednote družine še niso zagotovljene, potrebno je, da jih živimo v vsakdanjem življenju in medčloveških odnosih. Družina, v kateri lahko otroci odraščajo ob vzgojni podpori očeta in matere, torej ostaja naša temeljna zavezanost in si bomo za to tudi še naprej prizadevali.«

Za STA se je na izide referenduma odzval tajnik Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić. Zanj so pričakovani, saj so si prizadevali, da bi ohranili družino v »nekem tradicionalnem smislu«. Poudaril je, da nikoli niso rekli, da je zakonik slab, saj da je bila edino sporna definicija družine in izenačevanje istospolnih zvez z zakonskimi zvezami. Po njegovem mnenju je zdaj čas, da se »s trezno glavo razmisli o vsem tem« in pride do neke boljše rešitve.

Za STA je dal izjavo tudi pravoslavni paroh Peran Bošković, ki je dejal le, da so ljudje »svoje povedali«, kar sprejemajo in spoštujejo.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh