Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družinin knjižni kupon za 5 evrov

Za vas piše:
P. K.
Objava: 13. 08. 2020 / 06:22
Oznake: Družba
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 20.08.2020 / 08:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Družinin knjižni kupon za 5 evrov

Priljubljenim knjigam založbe Družina s področja kulinarike, leposlovja, zgodovine, duhovne rasti in vere smo znižali ceno za 5 evrov. Pozabili nismo niti najmlajše. Ob začetku novega šolskega leta jih lahko na zabaven način popeljete v svet matematike, ekologije in umetnosti.

Naročilo lahko opravite v naših knjigarnah po Sloveniji, spletni knjigarni, po e-pošti (narocila@druzina.si) ali s klicem na telefonsko številko (01) 360 28 28.






Iz sveta kulinarike
Razmišljate kaj bi pripravili za današnje kosilo ali večerjo?

Kuhajmo z Matejo Reš (Mateja Reš)
Zakaj se kljub obilici kuharskih priročnikov vedno razveselimo še enega, novega? Ker je vse v zvezi s hrano seveda tako nekaj prvinskega, da preprosto ne gre drugače, kot da si zaželimo še kak nov, drugačen pogled.

Abeceda okusov Slovenije (Janez Bogataj)
Bogastvo slovenske kulinarike je prav v njeni lokalni in regionalni raznolikosti. Ste vedeli, da poznamo različne jedi z istim imenom in eno jed z različnimi imeni.

Gremo kuhat (Marko Čižman)
Župnikovi okusni recepti za mlade vseh starosti Kuhanje ni več zapleteno! Pred vami je 200 župnikovih preprostih receptov za okusne jedi!


Za mlade
Iščete darilo ob začetku šolskega leta?

To (je) ni matematična knjiga (Anna Weltman)
Umetnost in matematika gresta z roko v roki – le opazil-a še nisi! Vstopi v svet vzorcev, simetrije in oblik ter se preizkusi v risanju popolnih krogov in trikotnikov, oblikovanju lastnih tlakovanj ter ustvarjanju mogočnih mandal.

Velika knjiga zabave za 2 (Lydia Crook)
Knjiga, ki prinaša na tone zabave za prijateljsko dvojico, ki bo iskala skrite predmete, dirkala po labirintih, premetavala črke in uživala v risanju. V njej je 112 strani z zagonetnimi ugankami, neverjetnimi igrami in ustvarjalno zabavo.

Matic in Meta za ohranitev planeta (Mateja Gomboc)
Tale naš planet Zemlja je star že na milijone, celo milijarde let. Dobro se drži za svojo starost, mar ne?
Toda v zadnjih desetletjih zanj ne skrbimo preveč lepo.


Leposlovje
Prepričani smo, da vas bodo izbrana dela navdušila

Oltar za mater (Ferdinando Camon)
Pred bralcem se razgrinja življenje »poslednjih«, ki še pripadajo kmetstvu, tj. kmečki kulturi, prvinski in nespremenljivi, meje katere na eni strani zaznamujeta revščina in obrobnost, na drugi pa živa vztrajnost »prvinskega« krščanstva.

Nasad oranževcev (Larry Tremblay)
V nedoločenem delu Bližnjega Vzhoda v senci pomarančnih dreves mirno živita dvojčka Ahmed in Aziz, dokler nočna eksplozija ne razpara neba in umori njunih starih staršev. Možje, ki terjajo maščevanje za prelito kri, pridejo s sladkimi in lažnivimi obljubami – eden od obeh bratov si mora nadeti pas z eksplozivom in oditi k sovražniku na drugo stran gore. Koga bo oče izbral?

Na polju milosti (Tessa Afshar)
Nadvse nežen ljubezenski roman, ki temelji na vsebini Rutine knjige v Stari zavezi. Ta pripoveduje o Rutini zvestobi, skrbnosti in ljubeznivosti, za kar prejme največji Božji blagoslov.

Dragulj v pesku (Tessa Afshar)
Roman temelji na resničnih dogodkih, ki so opisani v Svetem pismu: o bitki Izraelcev za mesto Jeriho, o tem, kako sta pri tem ključno vlogo odigrala vlačuga Rahába in veliki božji čudež.

Prebujenje gospodične Prim (Natalia Sanmartin Fenollera)
Prebujenje gospodične Prim je posebna in prijetna zgodba o literaturi, filozofiji in iskanju sreče. Knjiga bo všeč vsem, ki imajo radi Jane Austen in Louiso May Alcott.


Za duhovno rast
Vabljeni po poti duha

Preden odidem (Peter Kreeft)
Je lahko kaj iskrenejšega kot to, kar oče kot popotnico v življenje pove svojim otrokom? V avtorjevih zapisih bomo našli spodbude za razmislek o tem, kar je zares pomembno: o odnosih, uporabi časa, o Bogu, molitvi, veselju, o spoprijemanju s skrbmi …

5 jezikov ljubezni najstnikov (Gary Chapman)
Svet, v katerega vstopajo današnji najstniki, je docela drugačen od sveta prejšnjih generacij, a morda ravno zato starši zanje še nikoli niso bili tako pomembni.

Povej, stric Willi (Andrea Larson, Anselm Grün)
Dialog med materjo treh otrok, ki živi v ZDA, in njenim stricem, ki se je že zelo mlad odločil za življenje v samostanu, bo bralcu prinesel številna nova spoznanja o ljubezni in odnosih, skupnosti in osamljenosti.


Pričevanja
Zgodbe, ki navdihujejo

Nisem angel (Kylie Bisutti)

V knjigi Kylie odkrito spregovori o pasteh modne industrije, o vlogi samopodobe, nenehnega hujšanja in iskanja zunanjih potrditev.

Nikoli vama ne bo uspelo (Justin Skeesuck, Patrick Gray)
Zgodba v tej knjigi je eden najlepših primerov pravega prijateljstva. Polno ljubezni, humorja in vere. Preberite, kako nas prijateljstvo lahko potisne onkraj naših omejitev … in nam pomaga, da postanemo najboljša oblika sebe.

Lampedusa (Lidia Tilotta, Pietro Bartolo)
Zgodbe, ki jih je zapisal Pietro Bartolo, bralca pretresejo do kosti. Ganljivo je spoznanje, koliko človečnosti se skriva na tem otočku, ki je bližje Tuniziji kot Siciliji, s šest tisoč prebivalci. Avtor v knjigi opiše tudi svojo življenjsko zgodbo, ki je resničen vir navdiha vsakemu, ki mu je mar za ljudi.


Verski program
Priporočamo v branje.

Priče skrivnosti (Grzegorz Górny, Janusz Rosikoń)
Ali je Jezus res zapustil za sabo materialne sledi ali gre v resnici samo za pobožne fantazije? Ali so anatomske podrobnosti in sledovi ran na torinskem prtu z medicinskega stališča res preveč natančne, da bi jih lahko kdo upodobil? Ali gre res za predmete, s katerimi je bil Jezus iz Nazareta dejansko v stiku, ali za goljufijo in navadno vraževerje?

Nepozabni papež (Franci Petrič, Igor Vojinovič)
Šopek slovenskih spominov na sv. Janeza Pavla II. V monografiji smo zbrali pričevanja 87 Slovenk in Slovencev, ki kažejo, kakšne sledove je pustil ta veliki papež v našem narodu. Knjiga je opremljena z barvnimi fotografijami.

Božje ime je Usmiljenje (Andrea Tornielli, Papež Frančišek)
Papež Frančišek v zaupnem pogovoru z vatikanistom Andreo Torniellijem preprosto in neposredno nagovarja današnjega človeka. Glavna tema pogovora je usmiljenje, ki mu je že od nekdaj najbolj pri srcu in je osrednje sporočilo njegovega papeževanja.

Tomaž More (Marie-Claire Phéllipeau)
Spoznajte zapleteno in vznemirljivo osebnost avtorja znamenite Utopije in številnih drugih spisov. Moža, ki je dajal prednost Bogu in večni sreči pred minljivimi dobrinami tega sveta.


Priporočamo
Odlično darilo

Slovenski ameriški izumitelji in inovatorji (Edi Gobec)
Številni izumi, ki se nam zdijo samoumevni, so delo Slovencev, ki so zapustili domovino in njihovih potomcev, ki so se izkazali v novem svetu. Pomembno vlogo pri razvoju satelitov za vremenske napovedi je imel Hrastar, mikrovalovnih pečic Pucel, čistilnih naprav Krofta, tiskarskih strojev Hozjan ...

Slovenski pozdrav s Koroške (Milan Škrabec)
Stare razglednice so dragocene ilustracije preteklosti. S poštnim žigom, znamko, krajevnim imenom, podatki o naročniku in natisnjenimi ter ročno napisanimi sporocili nam pripovedujejo že skoraj pozabljene zgodbe iz naše zgodovine.

Svet vrtnih živali (Ivan Esenko)
Vrt niso samo urejene gredice, na katerih uspevajo solata, korenje in okrasne nasaditve, temveč je tudi življenjski prostor množici živalim, ki sodelujejo pri vrtnarjenju in jih zato prištevamo med pomočnike.

Svet čebel (Ivan Esenko)
Ste vedeli, da je v Sloveniji okoli 10.000 čebelarjev, kar je za dvomilijonski narod število, ki nas postavlja v sam svetovni vrh.

Delo za dušo (Matthew B. Crawford)
Pogled mehanika in doktorja filozofije na izzive in zadovoljstva, ki jih prinaša delo z rokami.
Kar smo nekoč izdelali sami, zdaj kupimo. Kar smo nekoč znali popraviti, zdaj vržemo stran, saj se naprav ne splača več popravljati. Izginjajo poklicne šole in obrtniki.

*Popusti se ne seštevajo, zamenjava kupona za gotovino ni možna.

Akcija velja do 31. 8. 2020.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh