Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družinski referendum: zbiranje podpisov od 7. novembra. Primc: »Gremo po nov rekord!«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 26. 10. 2022 / 10:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2022 / 10:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Družinski referendum: zbiranje podpisov od 7. novembra. Primc: »Gremo po nov rekord!«

Družinski referendum: zbiranje podpisov od 7. novembra. Primc: »Gremo po nov rekord!«

Včeraj popoldne je podpredsednica državnega zbora Meira Hot poslala sovoditeljema Koalicije Za otroke gre!, Metki Zevnik in Alešu Primcu, informacijo o uradnem razpisu roka za zbiranje podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin.

Skladno z dopisom morajo pobudniki referenduma v 35 dneh zbrati 40.000 na upravnih enotah overjenih podpisov. Rok za zbiranje podpisov začne teči v ponedeljek, 7. novembra, izteče pa se 11. decembra 2022.

Leta 2015 v rekordnih 4 dneh

»Gremo v akcijo! Leta 2012 smo zbrali več kot 40.000 overjenih podpisov na upravnih enotah v rekordnih 6 dneh, leta 2015 pa v rekordnih 4 dneh. Gremo na nov rekord!« je na družbenem omrežju zapisal Aleš Primc.

Po vetu DS zakon ponovno sprejet

Potem ko je državni zbor po vetu državnega sveta minuli torek ponovno odločal o Zakonu o spremembah družinskega zakonika in ga vnovič sprejel, je morala predsednica DZ v sedmih dneh določiti koledarski rok za začetek zbiranja podpisov za referendum.

35 dni, 40.000 podpisov

To je storila včeraj in prek podpredsednice mag. Meire Hot obvestila pobudnike, da bo 35-dnevni rok trajal od vključno ponedeljka, 7. novembra, do vključno nedelje, 11. decembra letos. Dotlej morajo podpisniki zbrati vsaj 40.000 overjenih podpisov.

Popravljeno referendumsko vprašanje

Hkrati je Hotova pojasnila, da se referendumsko vprašanje, skladno z mnenjem Zakonodajno-pravne službe, popravi v: »Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o spremembah Družinskega zakonika, ki ga je Državni zbor sprejel na seji dne 18. 10. 2022?«

V petih dneh 30.600 podpisanih obrazcev pobude volivcev

Spomnimo: Koalicija Za otroke gre! je v le petih dneh zbrala 30.600 podpisanih obrazcev pobude volivcev za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma (sicer ne overjenih na upravnih enotah), s čimer je potrebno kvoto presegla za več kot dvanajstkrat.


Na naslovni fotografiji: Veliki septembrski shod za zaščito otrok in družin. FOTO: Mojca Purger

Kupi v trgovini

Razprodano
Družina po božjem načrtu
Drugi priročniki
6,18€
Nalaganje
Nazaj na vrh