Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V tednu dni zbrali več kot 30.000 podpisov! [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 10. 2022 / 14:24
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2022 / 16:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
V tednu dni zbrali več kot 30.000 podpisov! [VIDEO]
Metka Zevnik in Aleš Primc z zbranimi podpisi. FOTO. Mojca Purger

V tednu dni zbrali več kot 30.000 podpisov! [VIDEO]

Takoj po sprejetju spornih sprememb družinskega zakonika v državnem zboru prejšnji torek je vodja koalicije Za otroke gre! Aleš Primc napovedal zbiranje podpisov za nov družinski referendum. V tednu dni mu je uspel prvi velik korak: namesto potrebnih 2.500 podpisanih obrazcev pobude volivcev za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma jih je v le sedmih dneh, do danes, zbral več kot 30.000!

Za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma so pobudniki torej potrebovali vsaj 2500 podpisov, ki jih še ni bilo treba overjati na upravnih enotah. Odziv Slovenk in Slovencev je bil izjemen, saj so v tednu dni (pravzaprav v petih dneh) prispevali 30.600 podpisov, s čimer so potrebno kvoto presegli za več kot dvanajstkrat.

Video: Mojca Purger

Primc hvaležen vsem

Vodja koalicije Za otroke gre! Aleš Primc je iskreno hvaležen vsem, ki so del te zgodbe: »Iz srca se zahvaljujem vsem, ki so oddali podpis, vsem, ki so organizirali zbiranje podpisov, vsem, ki so pripeljali podpise v Ljubljano, vsem, ki so molili v ta namen, in vsem, ki so pomagali finančno, da smo lahko akcijo tako uspešno izpeljali.«

Video: Mojca Purger

Častno poslanstvo

To je bilo častno poslanstvo, poudarja Primc, ki upa, da bodo zelo močno sporočilo slišali tudi v vladi in parlamentu in da bodo spoštovali pravico otroka do mame in očeta, pomen mame in očeta za otroke. »Samo za to gre: vsi državljanke in državljani Slovenije si želimo živeti v miru in želimo, da država, enako kot mi, spoštuje mame in očete.«

FOTO: Mojca Purger

Preberite tudi: Bo državni svet izglasoval veto na spremembe družinskega zakonika?

Odložilni veto?

Danes so državni svetniki na popoldanski 32. izredni seji izglasovali odložilni veto na Zakon o spremembah družinskega zakonika, zato bo moral državni zbor ponovno odločati o spremembah. »Upam, da bo izkoristil priložnost in jih tokrat ne bo izglasoval,« izpostavlja Aleš Primc.

FOTO: Mojca Purger

Predaja podpisanih obrazcev

Če pa jih vseeno bo, pride spet na vrsto referendumska pobuda, ki sta jo Aleš Primc in Metka Zevnik v imenu koalicije Za otroke gre! danes popoldne tudi uradno vložila s predajo podpisanih obrazcev za razpis naknadnega zakonodajnega družinskega referenduma za zaščito otrok in družin o spremembah družinskega zakonika državnemu zboru.

Pravi družinski prazniki

»Potem računamo, da bo predsednica državnega zbora razpisala 35-dnevni rok za zbiranje podpisov. Mi se veselimo zbiranja podpisov in stika z ljudmi, verjamemo, da bodo to pravi družinski prazniki po krajih v Sloveniji, ko bomo pred upravnimi enotami zbirali podpise,« je za spletno Družino še komentiral Aleš Primc. V tem primeru bo treba zbrati 40.000 overjenih podpisov.

Metka Zevnik pa je ob predaji podpisov še povedala: »Država mora podpirati matere in očete pri njihovi vzgoji, kot je zapisano v ustavi. Kot predsednica združenja starih staršev pa naj povem, da so v tej noveli zakona stari starši znova omenjeni kot tisti, katerim je 'nedopustno', ponavljam besedo 'nedopustno', posvojiti svoje vnuke. In tako smo največja diskriminirana skupina v tej državi.«

Nalaganje
Nazaj na vrh