Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navodila za zbiranje podpisov za družinski referendum – v 6 korakih

Za vas piše:
J. P.
Objava: 04. 10. 2022 / 20:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2022 / 09:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Navodila za zbiranje podpisov za družinski referendum – v 6 korakih
Za družinski referendum za zaščito družin in otrok bo treba hitro zbrati 2500 podpisov. FOTO: Tatjana Splichal

Navodila za zbiranje podpisov za družinski referendum – v 6 korakih

Takoj po današnji uzakonitvi spornega predloga sprememb družinskega zakonika v državnem zboru (48 glasov za, 29 proti) je vodja koalicije »Za otroke gre!« Aleš Primc ponovil, da začenjajo zbiranje podpisov za nov družinski referendum.

Državni zbor je torej kljub ostremu nasprotovanju opozicijskih NSi in SDS z večinsko podporo sprejel predlog sprememb družinskega zakonika, ki spreminja definicijo zakonske zveze in uvaja posvojitve otrok v istospolna. Aleš Primc se je na izid glasovanja odzval z besedami, da tega ne čuti kot poraz – poraz bi zanj bil le, »če bi prenehali boj za dobro otrok; če pa naredimo, kar je v naši moči, delamo prav, tudi če ne vidimo takoj rezultatov našega dela«.

Preberite tudi: Primc napoveduje nov referendum

2500 podpisov v 7 dneh

Dodal je, da je »ponovno na nas, na navadnih ljudeh, da na referendumu zaščitimo naše otroke in spoštovanje materinstva in očetovstva v Sloveniji«, hkrati pa povabil vse, naj oddajo podpis in se vključijo v zbiranje podpisov za družinski referendum (več o tem TUKAJ). Za družinski referendum za zaščito družin in otrok pa bo treba hitro, v le tednu dni, torej do torka, 11. oktobra 2022, zbrati 2500 podpisov, ki pa jih, kot poudarja Primc, še ni treba overjati na upravnih enotah.

Aleš Primc poudarja, da je »ponovno na nas, na navadnih ljudeh, da na referendumu zaščitimo naše otroke in spoštovanje materinstva in očetovstva v Sloveniji«. FOTO: Ivo Žajdela

Pomembna datuma: 7. in 11. oktober

Koalicija »Za otroke gre!« je TUKAJ nanizala sedem razlogov, zakaj podpisati pobudo za družinski referendum 2022, hkrati pa objavila tudi jasna in kratka navodila (v šestih točkah) za zbiranje podpisov pobude za razpis družinskega referenduma za zaščito otrok in družin, ki jih poobjavljamo v nadaljevanju. Pomembna datuma sta petek, 7. oktobra (zadnji rok za oddajo podpisanih obrazcev na pošto), in ponedeljek, 11. oktobra (oddaja obrazcev osebno na naslovu koalicije med 10. in 18. uro).


Navodila v šestih korakih

1, Natisnite obrazec za sklic referenduma, ki ga najdete TUKAJ.

2. Obrazec izpolnite s čitljivimi črkami, pri čemer naj se podatki ujemajo s podatki na osebnem dokumentu. Teh podpisov ni treba overiti na upravni enoti.

3. Če je le mogoče, na enem listu zberite čim več podpisov.

4. Podpisan obrazec pošljite na naslov: Gibanje za otroke in družine, Malejeva 3, 1000 Ljubljana.

5. Rok za oddajo pobude je torek, 11. oktobra 2022, zato predlagatelji prosijo, da podpisane obrazce oddate na pošto najpozneje v petek, 7. oktobra 2022, da jih bodo pravočasno prejeli in pripravili za oddajo.

6. Podpisov, zbranih po petku, 7. oktobru 2022, ne oddajajte na pošto, temveč jih v ponedeljek, 10. oktobra 2022, med 10. in 18. uro prinesite osebno na naslov: Koalicija »Za otroke gre!«, Tržaška 85, 1000 Ljubljana. Predhodno pokličite na telefonsko številko 041-260-277 (ga. Amedea).

Kupi v trgovini

Kaj je družina?
Filozofija in esejistika
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh