Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Družinsko' praznovanje za papeža

Za vas piše:
M. M. Š. / news.va
Objava: 22. 03. 2013 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Družinsko' praznovanje za papeža

Radostni glasovi številnih otrok, toplina ljubljenih domačih in prijateljev ter darovi: vse to so bili sestavni deli sredinega slavja.

Za papeža Frančiška so minulo sredo v Vatikanu pripravili manjše 'družinsko' slavje. Po končani avdienci za predstavnike verskih skupnosti je v manjši sobi poleg dvorane Pavla VI. na svetega očeta čakalo okoli sto Argentincev pod vodstvom nadškofa Joséja Maríe Aranceda iz škofije Santa Fe de la Vera Cruz, predsednika tamkajšnje škofovske konference.

Radostni glasovi številnih otrok, toplina ljubljenih domačih in prijateljev ter darovi: vse to so bili sestavni deli slavja. Sveti oče je z veseljem preživel nekaj časa v njihovi družbi, vsakega izmed njih pa je osebno pozdravil s stiskom roke ali z objemom. Med tistimi, ki papeža poznajo, so bili tudi nekateri člani Mednarodne katoliške akcije v spremstvu škofa Sigalinija in različnih pastoralnih predstavnikov nadškofije v Buenos Airesu.

Med ostalimi udeleženci slavja so bili še kardinala Sandri in Karlic, škof Sanchez Sorondo in drugi predstavniki škofije, vključno s pomožnim škofom in provikarjem v Buenos Airesu, škofom Eduardom Horaciem Garcío. Prišli so tudi številni predstavniki Argentinskega kolegija v Rimu, argentinski študentje na Papeški cerkveni akademiji in duhovniki iz različnih dikasterijev Svetega sedeža, med njimi msgr. Guillermo Javier Karcher z državnega tajništva. Veleposlanik Juan Pablo Cafiero se je slavja udeležil z drugimi člani osebja na argentinskem veleposlaništvu pri Svetem sedežu.

Guillermo Olivieri je za papeža Frančiška iz Argentine prinesel skromen dar: dres njegovega najljubšega nogometnega moštva, San Lorenzo de Almagro. Dres so papežu podarili igralci, trenerji in navijači moštva. Na dres so natisnili datum izvolitve papeža Frančiška, tradicionalne simbole in celo papeževo fotografijo.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh