Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovniški dnevi v Ludbregu za duhovnike soboške škofije

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 18. 01. 2024 / 09:24
Oznake: Duhovnik, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2024 / 09:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovniški dnevi v Ludbregu za duhovnike soboške škofije
FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Duhovniški dnevi v Ludbregu za duhovnike soboške škofije

Prvi duhovniški dnevi za duhovnike škofije Murska Sobota so potekali v Pastoralnem centru varaždinske škofije v Ludbregu, in sicer pod geslom Duhovnik – človek bližine.

Začeli so jih z nedeljsko večerno molitvijo in nagovorom škofa dr. Petra Štumpfa. V ponedeljek je škofa in duhovnike sprejel varaždinski škof Bože Radoš. »Predstavil je škofijo Varaždin, organizacijo dela, pastoralna prizadevanja in težave, še prej pa je spregovoril o Janezu Krstniku kot tistem, ki vsem, predvsem duhovnikom, kaže pot prizadevanja. Sledila je sveta maša v škofovi osebni kapeli,« so sporočili s soboške škofije.

FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Popoldne so duhovniki izkoristili za ogled stolnice ter razne cerkvene dejavnosti in prostore: vrtec in osnovno šolo, urad za medijsko dejavnost, knjižnico in dom za starejše duhovnike. »Zvečer so si ogledali znamenitosti Ludbrega, kapelo, kjer se je leta 1411 zgodil čudež, bogoslužni prostor za večje slovesnosti in dan sklenili z molitvijo v župnijski cerkvi, kjer hranijo relikvijo Kristusove krvi.«

FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

V torek dopoldne je duhovnike na temo srečanja nagovoril Lojze Kozar, ki je predstavil svetle duhovniške like. Popoldne je sledilo še romanje k Mariji Bistrici, kjer so obhajil sveto mašo, tamkajšnji župnika pa jim je predstavil to starodavno romarsko središče.

FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

V sredo je zbrane nagovoril celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž, ki je predstavil potek in pomen sinode, saj se je zasedanja sinode v Rimu udeležil kot zastopnik Cerkve v Sloveniji. Po predstavitvi je odgovarjal na vprašanja udeležencev, »ki so pokazali odprtost in pripravljenost za sinodalno pot. Duhovniški dnevi so se sklenili s sveto mašo v župnijski cerkvi v Ludbregu, kjer je shranjena tudi relikvija Kristusove krvi. Trije dnevi so pokazali potrebo po takem srečevanju, saj je to pot do večje bližine z Bogom, do večje bližine med duhovniki samimi in med duhovniki in verniki,« so še zapisali na spletni strani soboške škofije.

Nalaganje
Nazaj na vrh