Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovniški nogometni pokal se pričenja 8. marca

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 03. 2014 / 08:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovniški nogometni pokal se pričenja 8. marca

Duhovniški nogometni pokal se pričenja 8. marca

Osmič zapored se v Vatikanu pričenja duhovniško nogometno prvenstvo z udeležbo 358 rimskih semeniščnikov iz 60 držav.

Prihodnjo soboto, 8. marca, se v Vatikanu osmič zapored pričenja t.i. duhovniški pokal. Kot so sporočili iz Rima, se bo na nogometnem prvenstvu za katoliške duhovnike za zmago potegovalo 16 moštev. Talarje bo za nogometne drese zamenjalo 358 rimskih semeniščnikov in duhovnikov iz 60 držav. Prvenstvo prireja Katoliško športno združenje Italije (CSI), poleg nudenja športne zabave pa naj bi predstavljalo tudi simbol za pošteno športno igro brez dopinga.

Branilci naslova so tokrat »Severnoameriški mučenci« (»North American Martyrs«), ki so pokal osvojili že leta 2012. Nogometaši vseh moštev bodo nosili drese z napisom »Moj kapetan je papež Frančišek«. Zaključno tekmo pokala naj bi najboljši moštvi odigrali 24. maja.

Šport je danes izpostavljen hudemu tržnemu pritisku, je pojasnil namestnik tajnika Papeškega sveta za kulturo, Melchor Sanchez de Toca y Alameda. Zato je izredno pomembno, da izpostavimo tudi njegov vzgojni vidik.


Sosednja Avstrija pa bo prihodnje leto gostila Evropsko nogometno prvenstvo za duhovnike. Na letošnjem prvenstvu v beloruskem mestu Lida je pokal po pričakovanjih osvojila poljska duhovniška ekipa, sledili sta moštvi Hrvaške in Portugalske.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh