Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dunaj: razstava »Križ v ognju« posvečena preganjanju kristjanov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 15. 11. 2021 / 09:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2021 / 09:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dunaj: razstava »Križ v ognju« posvečena preganjanju kristjanov

Dunaj: razstava »Križ v ognju« posvečena preganjanju kristjanov

V avguštinski cerkvi na Dunaju so minuli konec tedna odprli razstavo, posvečeno preganjanju kristjanov na svetovnih vojnih žariščih.

Odprtja razstave, ki bo na ogled do 15. decembra, so se udeležili nekateri visoki predstavniki madžarske vlade, med njimi tudi državni tajnik za pomoč preganjanim kristjanom, Tristan Azbej. Po slovesnem odprtju so vsi navzoči obhajali še ekumensko bogoslužje za preganjane kristjane z dunajskim pomožnim škofom Franzem Scharlom.

Zatiranje krščanskih vernikov na vseh celinah vsako leto zahteva več kot 4.000 smrtnih žrtev.

Krščanstvo je »najbolj preganjana religija na svetu«, saj zatiranje krščanskih vernikov na vseh celinah vsako leto zahteva več kot 4.000 smrtnih žrtev, je zapisano v vabilu k ogledu razstave. Gre za potujočo razstavo madžarskega Nacionalnega muzeja, ki »na učinkovit način prikazuje položaj kristjanov na Bližnjem vzhodu, vzroke za trenutne razmere in njihove posledice«.

Madžarska že nekaj let v svoji zunanji politiki krepi delovanje na področju pomoči zatiranim kristjanom na Vzhodu. S človekoljubno akcijo »Hungary helps« so v letih med 2017 in 2019 med drugim udejanjili različne projekte v Severnem Iraku in Siriji v višini 40 milijonov ameriških dolarjev. Za omenjeni program je pristojen državni tajnik Azbej, ki se je tudi udeležil odprtja razstave na Dunaju.

Avguštinska cerkev na Dunaju FOTO: Wikipedia

Kupi v trgovini

SOS kristjanov
Družbena vprašanja
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh