Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dva tisoč kristjanov v procesiji na cvetno nedeljo

Objava: 30. 03. 2010 / 07:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dva tisoč kristjanov v procesiji na cvetno nedeljo

V procesiji na letošnjo cvetno nedeljo v Jeruzalemu je patriarh Twal spomnil, da je Jezus lahko v mesto vstopil 'brez kontrolnih točk in brez prečkanja zidu'

Procesije na cvetno nedeljo, ki v Jeruzalemu poteka čez Oljsko goro, se je letos udeležilo več kot dva tisoč kristjanov, tako domačinov kot tudi tujih romarjev. Med zaključno slovesnostjo v cerkvi svete Ane je latinski patriarh v Jeruzalemu, Fouad Twal, spomnil, kako je Jezus v mesto vstopil 'brez kontrolnih točk in brez prečkanja zidu'. Tudi danes so na svetu ljudje, je dejal latinski patriarh, ki so nepravično zatirani, ampak Jezus je vsem pokazal, da je ljubezen tista, ki preko smrti vodi v vstajenje.

Sprevod kristjanov so nadzorovale enote izraelske obmejne policije in v nasprotju s preteklimi leti je tokrat ves čas procesije nad Oljsko goro krožil helikopter.

Kot so poročali krajevni mediji, na veliki petek v Jeruzalemu pričakujejo 'izredno stanje' na križevem potu, saj se bodo tam zbrali kristjani različnih denominacij, noseč velike lesene križe, in bodo stopali po poti Jezusovega trpljenja.

S prav posebej številčnim obiskom romarjev pa oblasti računajo na veliko soboto, ko bodo pravoslavni kristjani v jeruzalemski cerkvi Božjega groba obhajali svoje tradicionalno velikonočno slavje luči. Bogoslužni prostor bodo nadzorovale policijske enote in vstop v cerkev dovolile le vernikom z veljavnimi prepustnicami. Pred tem naj bi v cerkvi Božjega groba velikonočno vigilijo obhajali katoličani.

Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh