Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dvakrat zlata Urša že doma: V življenju so pomembne tudi druge stvari

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 10. 02. 2022 / 19:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.02.2022 / 20:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dvakrat zlata Urša že doma: V življenju so pomembne tudi druge stvari
Slovesen sprejem za naše zlate olimpijce v Polhovem Gradcu. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Dvakrat zlata Urša že doma: V življenju so pomembne tudi druge stvari

Urša Bogataj, dvakratna olimpijska zmagovalka v smučarskih skokih, se je danes vrnila v Polhov Gradec, kjer so domačini njej in njenim športnim kolegom priredili veličasten sprejem.

26-letna Bogatajeva, ki prihaja iz vasi Briše pri Polhovem Gradcu, je osvojila zlati olimpijski medalji na posamični tekmi smučarskih skakalk in mešani ekipni tekmi. Na sprejemu v Polhovem Gradcu je več sto obiskovalcem zaupala, da od izbruha koronaepidemije ni bila na nobeni veselici.

Urša je nocoj povedala, da je tokrat sodelovala na svojih zadnjih olimpijskih igrah.

Navijačem in celotni ekipi se je zahvalila za podporo, na vprašanje o načrtih za naslednjo olimpijado pa je odgovorila, da je na Kitajskem sodelovala na svojih zadnjih olimpijskih igrah, saj so »v življenju pomembne tudi druge stvari«. Pojasnila je, da prav dolgo ne namerava več skakati.

Množico navijačev, ki se je zbrala na igrišču pri osnovni šoli v Polhovem Gradcu, so poleg Urše pozdravile tudi Nika Križnar, ki je v Pekingu osvojila bronasto medaljo na posamični tekmi smučarskih skakalk in zlato na mešani ekipni tekmi, ter druge članice ekipe: Ema Klinec, Špela Rogelj in Katra Komar. Sprejema so se udeležili tudi člani strokovne ekipe, vključno z glavnim trenerjem Zoranom Zupančičem.

Nalaganje
Nazaj na vrh