Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Egipt: skupni post muslimanov in kristjanov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 04. 2022 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2022 / 15:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Egipt: skupni post muslimanov in kristjanov
Koptski pravoslavni papež patriarh Tavadros II. FOTO: Wikipedia

Egipt: skupni post muslimanov in kristjanov

Letos se islamski postni mesec ramazan, ki se je začel minuli konec tedna, prekriva z zadnjimi tedni krščanskega posta pred veliko nočjo.

V Egiptu je koptski pravoslavni papež patriarh Tavadros II. povabil svoje muslimanske in krščanske rojake, naj te tedne skupnega posta izkoristijo kot »poseben čas«. Kot poroča spletni portal Vatican News, je voditelj Koptske cerkve to zapisal v sporočilu predsedniku Abdelu Fatahu al-Sisiju in vsem muslimanskim vernikom v Egiptu.

Čas pokore je vedno blagoslovljen čas ozdravljenja v duhovnem življenju.

Čas pokore je vedno »blagoslovljen čas ozdravljenja v duhovnem življenju«, je zapisal koptski pravoslavni patriarh. Tako muslimani kot kristjani bi se lahko zdaj znova zavedli, »da je njihovo celotno duhovno in materialno življenje odvisno od zastonjskih darov Božjega usmiljenja«.

Egiptovski mediji so v preteklih dneh poročali o skupnih pobudah in srečanjih med muslimani in kristjani. Koptska manjšina v večinoma islamskem Egiptu je pomemben steber Sisijevega režima. Predsednik vedno več verske svobode podeljuje tamkajšnjim Koptom, ki predstavljajo okoli deset odstotkov celotnega egiptovskega prebivalstva.

Kupi v trgovini

Razumeti islam in džihad
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh