Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Eksorcisti imajo vedno več dela

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 12. 2016 / 07:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Eksorcisti imajo vedno več dela

Izmed 404 duhovnikov eksorcističnega združenja jih kar 240 deluje v Italiji.

Izganjalec hudiča, poklic s pomanjkanjem delovne sile: okoli 400 posebej usposobljenih katoliških duhovnikov po svetu, članov Mednarodnega združenja eksorcistov, se sooča z vse hitreje naraščajočim številom »strank«, je minuli konec tedna sporočil tiskovni urad Italijanske škofovske konference. Vedno večje povpraševanje je povezano z vse bolj razširjenimi okultnimi in satanističnimi praksami.

Kot navaja poročilo italijanskih škofov, stvari otežuje dejstvo, da so »borci proti zlu« po svetu zelo neenakomerno porazdeljeni: izmed 404 duhovnikov eksorcističnega združenja in 124 pomočnikov – ustrezno izšolanih laikov – kar 240 duhovnikov in 62 pomočnikov deluje v Italiji. V evropskem okviru po številu sledi Poljska s 120 izganjalci hudiča, ki pa niso člani omenjenega združenja, temveč so del narodne škofovske konference. Nemčija, Avstrija in Švica imajo skupaj na voljo pet eksorcistov, za vso Afriko je v združenju pristojnih šest članov, od tega dva v Zimbabveju.

Kot je pojasnil predsednik združenja Francesco Bamonte, je glede poklicnih meril potrebno »resno in stalno izobraževanje«. Da bi v praksi poglobili cerkvena pravila, tudi glede sodelovanja z medicinskimi delavci in psihologi, Mednarodno združenje eksorcistov s sedežem v Rimu, ki ga priznava tudi Vatikan, od leta 2014 pripravlja svoje lastne smernice.

Glede števila oseb, ki se zaradi domnevne obsedenosti s hudičem obrne na eksorcista, ni natančnih podatkov, še pojasnujejo člani združenja. Znamenja za delovanje hudiča naj bi bila med drugim spontano znanje tujih jezikov, poznavanje prikritih stvari, nepojasnjene telesne moči in odvračanje od vsega, kar je sveto.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh