Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Električni skuter za invalidna upokojenca

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 06. 2016 / 14:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Električni skuter za invalidna upokojenca

Papež Frančišek je vozilo daroval zakonskemu paru v Rimu.

Papež Frančišek je minulo soboto po svojem odposlancu, vodji vatikanske ustanove za apostolske nabirke nadškofu Konradu Krajewskemu, poslal poseben dar starejšemu invalidnemu paru: električni skuter. Za zakonca, ki živita na obrobju Rima, skrbi italijanska človekoljubna organizacija Medicina Solidale, odslej pa se bosta lahko gibala tudi bolj samostojno.



Ženi so pred kratkim amputirali nogo, skupaj z možem pa imata veliko zdravstvenih težav, med drugim tudi visok krvni pritisk in sladkorno bolezen. Organizacija Medicina Solidale je nameravala zbrati dobrodelna sredstva za električni skuter, vendar je papež Frančišek že prej opazil potrebo in je lahko s svojim darom zadovoljil potrebe ostarelega rimskega para.

Lucia Ercoli, direktorica organizacije Medicina Solidale, je dejala, kako nas »papež vedno znova preseneča, tudi zahvaljujoč posredovanju nadškofa Krajewskega – po tem, ko smo prejeli zdravila, hrano in reševalno vozilo, je zdaj prispel še poseben papežev skuter«.

Človekoljubna organizacija Medicina Solidale je bila ustanovljena leta 2003 kot prostovoljna neprofitna zveza s poslanstvom dela za uboge, družbeno prikrajšane in vse tiste, ki so običajno izključeni iz običajnih zdravstvenih služb. Ercolijeva je hvaležna za papežev dar in za pozornost, ki jo sveti oče namenja njihovi organizaciji. »Na ta način«, pravi, »se čutimo manj osamljeni pri našem vsakodnevnem delu, manj zapuščeni s strani uradnih ustanov, ob papežu pa vedno čutimo bližino in povezanost«.

Vir: Vatican Radio
Foto: splet / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh