Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Elizabeta II. je srečala že šest papežev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 04. 2016 / 10:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Elizabeta II. je srečala že šest papežev

90-letni kraljici je voščil tudi kardinal Nichols.

Britanska kraljica Elizabeta II. je včeraj praznovala 90. rojstni dan. Ob tej priložnosti ji je voščila izrekel tudi angleški kardinal Vincent Nichols. Predsednik Škofovske konference Anglije in Walesa je na družbenem omrežju Twitter zapisal: »The Queen offers us an example of dedicated and enduring service. #HappyBirthdayYourMajesty We look forward to the celebrations.« (»Kraljica nam nudi zgled vdanega in trajnega služenja. #HappyBirthdayYourMajesty Veselimo se praznovanja.«)



Kraljica Elizabeta je na prestol sedla leta 1952, po smrti svojega očeta kralja Jurija VI., okronana pa je bila leta 1953. V letih svoje vladavine je Elizabeta po navedbah Radia Vatikan srečala šest papežev, vključno s Pijem XII. (leta 1951, še preden je sedla na prestol) in sv. Janezom XXIII. Dva papeža je sprejela tudi v Veliki Britaniji: leta 2010 Benedikta XVI. in leta 1982 Janeza Pavla II. Nazadnje je med obiskom v Rimu aprila 2014 s soprogom Filipom obiskala papeža Frančiška.

Predsednik britanske vlade David Cameron je kraljico, ki velja za najstarejšo kronano vladarko na svetu, označil kot »skalo moči za vso državo«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh