Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Etika na Kitajskem v luči različnih religij

Za vas piše:
D. O.
Objava: 25. 03. 2013 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Etika na Kitajskem v luči različnih religij

Na Teološki fakulteti bo jutri dr. Stephan Rothlin predaval o etiki na Kitajskem v luči konfucionizma, budizma, krščanstva in drugih religij.

Na Teološki fakulteti bo jutri dr. Stephan Rothlin predaval o etiki na Kitajskem v luči konfucionizma, budizma, krščanstva in drugih religij.

Prof. Rothlin, ki velja za vrhunskega strokovnjaka za področje etike, medverskega in medkulturnega dialoga, bo predstavil razmere na Kitajskem in v drugih azijskih deželah na podlagi svojega skoraj 20 letnega znanstvenega, pedagoškega in strokovnega dela v Pekingu in na različnih univerzah v Aziji in drugih deželah sveta.

Ob 11. uri bo imel v veliki dvorani Teološke fakultete predavanje z naslovom Etika na Kitajskem v luči različnih religij: konfucionizma, budizma, krščanstva in drugih religij, ob 16. uri pa bo imel v dvorani SAZU v Ljubljani predavanje Poslovna etika v luči azijskega sveta – Kitajska. Kot voditelj Mednarodnega centra za poslovno etiko, ki ima sedež v Pekingu, bo spregovoril o izzivih sodobne poslovne etike v azijskim svetu, pa tudi v globalnem svetu, ter posebej izpostavil razmere na Kitajskem v tem hitro rastočem gospodarstvu, ki v svetovnem merilu dobiva vodilno vlogo.

Prof. dr. Stephan Rothlin, po rodu Švicar, je v svetovnem merilu in predvsem v azijskem svetu ena glavnih avtoritet na področju poznavanje različnih religij ter etike, še posebej poslovne etike. Po študiju filozofije, ekonomije, sociologije in etike je doktoriral na Univerzi v Innsbrucku iz poslovne etike. Od leta 1998 svoje znanstveno in pedagoško delo nadaljuje v Pekingu kot predstojnik Inštituta za mednarodno poslovno etiko. Je profesor na Univerzi v Pekingu ter nekaterih drugih kitajskih univerzah, poleg tega gostujoči profesor na drugih azijskih univerzah (Tokio, Manila, Seul, New Delhi). Predava tudi drugod po svetu, predvsem v Evropi in ZDA.

Inštitut za mednarodno poslovno etiko, ki ga vodi prof. dr. Stephan Rothlin, ima svoj sedež v Pekingu ter enoti v Šanghaju in Hong Kongu, v okviru katerega deluje več kot sto profesorjev in drugih sodelavcev iz najbolj uglednih azijskih, evropskih in severnoameriških univerz. Inštitut izdaja znanstveno revijo in publikacije, prireja konference s posebnim poudarkom na poslovni etiki v azijskem svetu. Z omenjenim inštitutom že nekaj časa dejavno sodeluje tudi Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani (izr. prof. dr. Anton Jamnik) predvsem na področju raziskovanja medverskega in medkulturnega dialoga, ter etike in njene povezanosti z različnimi religijami.


Foto: http://www.swissinfo.ch

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh