Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Etiopija: sedem redovnic, aretiranih novembra lani, znova na prostosti

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 19. 01. 2022 / 09:26
Oznake: Cerkev, Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2022 / 09:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Etiopija: sedem redovnic, aretiranih novembra lani, znova na prostosti
Prebivalci z območja Tigraj zapuščajo svoje domove. FOTO: Vatican Media

Etiopija: sedem redovnic, aretiranih novembra lani, znova na prostosti

Iz Etiopije so sporočili, da je policija izpustila iz zapora sedem sester iz dveh redovnih skupnosti, ki so jih aretirali 30. novembra lani v prestolnici Adis Abebi.

Vse sestre pripadajo narodnostni skupini Tigraj: šest je redovnic iz Družbe hčera krščanske ljubezni sv. Vincencija Pavelskega, ena pa prihaja iz reda uršulink Brezmadežne Device Marije. Po navedbah Radia Vatikan so vse osvobojene redovnice zdrave.

Brez novic o dveh diakonih in dveh redovnicah

Zaenkrat pa ni novic o dveh diakonih in dveh redovnicah iz mesta Kobo na severu države, ki so še vedno v priporu skupaj z več tisoč Etiopijci z območja Tigraj, ki so razseljeni in pridržani na večinoma neopredeljenih krajih. Sestri so prijeli med eno izmed policijskih racij in glede na to, da vse redovnice pripadajo narodnostni skupini Tigraj, domnevajo, da gre za vladno kampanjo proti tej skupini prebivalcev, ki jo obtožujejo sodelovanja z uporniki Tigrajske ljudske osvobodilne fronte po vsej državi.

Osvobojenih je bilo šest usmiljenk in ena uršulinka, vse redovnice so zdrave.

Aretacija 5. novembra lani

5. novembra lani so vladne vojaške sile vdrle v salezijanski center Gottera v Adis Abebi in aretirale 17 oseb, med katerimi so bili salezijanski duhovniki in bratje ter zaposleni v centru. Brez pojasnila so jih odpeljali neznano kam. Po tem, ko so jih dolgo zasliševali, predvsem glede finančnih zadev šole, ki jo vodijo, so jih 13. novembra izpustili.

Nalaganje
Nazaj na vrh