Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Eurobasket: Slovenci spet zmagovito

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 06. 09. 2022 / 22:39
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2022 / 22:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Eurobasket: Slovenci spet zmagovito
Prvo ime dvoboja je bil ponovno Luka Dončić. FOTO: FIBA

Eurobasket: Slovenci spet zmagovito

Slovenski košarkarji so novo uro resnice na evropskem prvenstvu v Kölnu – po nedeljskem bolečem porazu z BiH – preživeli z odliko. V četrtem dvoboju so vpisali tretjo zmago, tokrat z 88:80 nad gostitelji Nemci.

Nemčija je bila po treh kolih edina neporažena zasedba skupine B, hkrati je v obračun s Slovenci štartala z lepo popotnico gladke zmage s prejšnjega medsebojnega dvoboja – konec avgusta je bila namreč v Münchnu v kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo prihodnje leto boljša s kar 90:71.

Vso tekmo Slovenci korak spredaj

Pred današnjim dvobojem so selektor Aleksander Sekulić in igralci v en glas poudarjali, da bo tekma pokazatelj prave vrednosti te reprezentance. In tokrat so naši fantje pokazali pravi obraz. Razen uvoda in hitrega vodstva gostiteljev z 2:0 so bili namreč ves čas korak pred tekmeci.

Nemci dvakrat pokazali zobe

V začetku druge četrtine je njihova prednost narasla že na 14 točk (31:17) in zdelo se je, da se bodo Sekulićevi izbranci brez težav dokopali do zmage. Nekaj črnih minut so si privoščili le v tretjem delu, ko so se Nemci dvakrat približali zgolj na dve točki zaostanka, zasuka pa niso znali zrežirati.

Kar 36 točk in dvojni dvojček Dončića

Da je Luka Dončić prvi strelec Slovenije na tokratnem eurobasketu, je potrdil tudi nocoj z doseženimi 36 točkami, dodal je še 10 skokov in 4 podaje. Goran Dragić je prispeval 18 točk, Mike Tobey pa 10 točk in 8 skokov. Pri poražencih je bil najbolj razigran Dennis Schröder s 19 točkami, od tega tremi trojkami.

V sredo še proti Francozom

Zdaj naše fante jutri (sreda) ob 17.15 čaka obračun s Francozi, ki imajo zaenkrat prav tako izkupiček treh zmag in enega poraza. Ne glede na razplet si je branilka šampionske lovorike Slovenija že pred zadnjim dvobojem predtekmovanja zagotovila napredovanje v izločilne boje, v osmino finala.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh