Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Košarkarji Slovenije prvenstvo začeli zmagovito!

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 01. 09. 2022 / 19:41
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2022 / 20:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Košarkarji Slovenije prvenstvo začeli zmagovito!
FOTO: KZS/Twitter

Košarkarji Slovenije prvenstvo začeli zmagovito!

Košarkarji Slovenije so dobili uvodno tekmo evropskega prvenstva. V izjemno zanimivi, pa tudi tesni tekmi so bili boljši od Litve z 92:85. Zmaga proti reprezentanci, ki že več kot dve desetletji kroji vrh evropske košarke je odlična napoved pred nadaljevanjem prvenstva.

Zanimiv dan za slovenske košarkarje se je danes pravzaprav začel že precej pred samo tekmo, saj jih ob napovedanem odhodu iz hotela pred vrati ni čakal napovedani avtobus. Zato so se morali reprezentanti znajti sami ter preizkusiti udobnost, pa tudi velikost Kölnskih taksijev.

Nesrečnega pripetljaja na parketu ni bilo čutiti, saj so košarkarji tekmo začeli odlično. To se je nenazadnje tudi spodobilo, saj je Slovenija iz slačilnice prišla s Fibinim našitkom evropskega prvaka.

Ob tem je vsem nejevernim tudi pokazala, da je bil poraz proti Nemčiji pred štirimi dnevi zgolj slab večer, ki na današnjo igro ni imel prevelikega vpliva. Morda so bili prav zaradi tega reprezentanti bistveno bolj zbrani saj so izkusili, kako hitro se lahko maščuje podcenjevanje nasprotnika.

Zbranost je bila potrebna skozi celotno tekmo

Tekmo je zaznamovala nizka razlika med obema tekmecema. Slovenci so najvišjo prednost dosegli v 17. minuti (ter na koncu tekme), ko so vodili za sedem točk. Litovci pa so najvišje vodili v 4. minuti zadnje četrtine, ko je prednost znašala pet točk (73:78). Toda kljub zaostanku so slovenski košarkarji ostali zbrani in do konca tekme dali še devetnajst točk, litovski pa sedem, kar je na koncu tudi odločilo tekmo.

Gledalci skozi tekmo niso bili prikrajšani niti za številne atraktivne poteze. Med njimi velja omeniti blokado Vlatka Čančarja, ki jo je na drugi strani pretopil v koš z osebno napako. Seveda je potem zadel tudi prosti met.

Slovenija je z zmago storila velik korak k ugodnejšemu tekmecu v osmini finala. Jutri imajo košarkarji prost dan, v soboto ob 20.30 pa jih čaka tekma z Madžarsko.

Nalaganje
Nazaj na vrh