Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roglič, ki na dirki po Španiji ostaja četrti, tekmecu zaupal veselo novico

Za vas piše:
M. M.
Objava: 26. 08. 2022 / 19:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2022 / 20:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Roglič, ki na dirki po Španiji ostaja četrti, tekmecu zaupal veselo novico
Roglič bo drugič postal očka. FOTO: FB Primož Roglič

Roglič, ki na dirki po Španiji ostaja četrti, tekmecu zaupal veselo novico

Zmagovalec sedme etape dirke po Španiji je postal domačin Jesus Herrada (Cofidis). Na 190-kilometrski preizkušnji je bil 32-letnik najboljši iz skupine petih ubežnikov, glavnina pa je za zmagovalcem zaostala 29 sekund. Primož Roglič še naprej ostaja četrti.

Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) je obdržal rdečo majico vodilnega. Pred Francozom Rudyjem Molardom (Groupama-FDJ) ima 21 sekund, pred Špancem Enricom Masom (Movistar) pa 28 sekund prednosti. Primož Roglič (Jumbo-Visma) je četrti z zaostankom 1:01 minute.

Polanc pridobil dve mesti

Drugi slovenski kolesar Jan Polanc (UAE Team Emirates) je pridobil dve mesti in kot 35. za Evenepoelom zaostaja 7:17 minute. Roglič in Polanc sta v cilj pripeljala v času glavnine kot 31. oziroma 74. Sprint za šesto mesto je po poročanju STA dobil Irec Sam Bennett (Bora-Hansgrohe).

V soboto bo na sporedu naslednja gorska etapa od La Pola Llaviane do Collau Fancuaye (153,4 km).

Iz zavetrja prehitel tekmece

»Bilo je noro, tri kilometre do konca nismo imeli podatkov, kakšna je sploh naša prednost. Nikoli nismo bili prepričani, da nam bo uspelo, zato smo morali ostati mirni in sodelovati do samega konca. Bili smo kar nervozni. V zaključku sem poiskal zadnje kolo Freda Wrighta in zaupal v svoje sposobnosti. Držal sem hitrost in nato iz zavetrja uspel prehiteti tekmece,« je po zmagi dejal 32-letni Herrada.

Roglič Uranu zaupal, da z ženo pričakujeta otroka

Na Twitterju pa je zaokrožil posnetek, v katerem je slovenski kolesarski as kolegu Rigobertu Uranu v sredo povedal, da je njegova žena Lora spet noseča. Roglič je Uranu dejal, da morata govoriti in da je njegova žena, s katero že imata triletnega sina Leva, v veselem pričakovanju. Uran mu je zaželel vso srečo.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh