Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropejci podpirajo krščanske vrednote

Objava: 06. 04. 2010 / 07:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropejci podpirajo krščanske vrednote

Raziskava je pokazala, da krščanske vrednote še vedno igrajo pomembno vlogo v življenju Evropejcev

Za približno dve tretjini oziroma enainšestdeset odstotkov prebivalcev petih zahodnoevropskih držav krščanske vrednote še vedno igrajo pomembno vlogo v njihovem življenju, je pokazala raziskava, ki jo je ob veliki noči francoski inštitut Ifop izvedel za katoliški časnik La Croix.

Rezultati raziskave, ki so jo opravili v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Veliki Britaniji, so se sicer razlikovali po posameznih državah. Tako je na vprašanje o vplivu krščanskih vrednot pozitivno odgovorilo sedemdeset odstotkov Italijanov in devetinšestdeset odstotkov Britancev ter le enainpetdeset odstotkov Francozov.

Po mnenju devetinšestdesetih odstotkov vprašanih kristjani in Cerkev ne vedo, kako komunicirati z mlajšimi generacijami. Takšnega mnenja je osemdeset odstotkov Francozov in sedemintrideset odstotkov Italijanov.

Prebivalce omenjenih petih evropskih držav so povprašali tudi o tem, kaj bi morala Cerkev storiti v 21. stoletju. Po mnenju štiriinštiridesetih odstotkov bi si morala prizadevati za mir na svetu. Enainštirideset odstotkov je navedlo boj proti revščini v njihovi državi, medtem ko se je trideset odstotkov vprašanih zavzelo za korake do večje pravičnosti.

Da so vse vere pomembne, je mnenje enainpetdesetih odstotkov Evropejcev, ki so sodelovali v raziskavi. Takšno mnenje je najbolj razširjeno v Franciji, kjer se je s tem strinjalo dvainšestdeset odstotkov vprašanih, medtem ko je trditev podprlo le štiriintrideset odstotkov Britancev.

Raziskavo so med 11. in 19. marcem opravili na vzorcu odraslih, in sicer 1009 v Franciji, 203 v Nemčiji, 502 v Španiji, 511 v Italiji in 506 v Veliki Britaniji, poročilo francoske tiskovne agencije AFP povzemajo pri STA.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh