Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski parlament zavrnil poročilo o splavu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 10. 2013 / 12:00
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropski parlament zavrnil poročilo o splavu

Evropski parlament zavrnil poročilo o splavu

Podporniki državljanske pobude »Eden izmed nas«: Evropska zveza še naprej spoštuje zaščito človekovega dostojanstva.

Evropski parlament je včeraj odločal o vprašanjih »spolnega in reproduktivnega zdravja in s tem povezanih pravicah« in po burni razpravi zavrnil sporno poročilo portugalske poslanke Edite Estrela, ki je med drugim zahtevala uveljavitev »pravice do splava«. Poročilo je bilo deležno ostrih kritik predvsem v luči državljanske pobude »Eden izmed nas« proti financiranju poskusov na zarodkih, ki jo je doslej podpisalo že več kot 1.300.000 evropskih državljanov. »Evropska zveza še naprej spoštuje zaščito človekovega dostojanstva«, so podporniki omenjene državljanske pobude preko socialnega omrežja Twitter komentirali odločitev parlamenta v Strasbourgu.

Izrazili so olajšanje po odločitvi Evropskega parlamenta, saj bi podpora omenjenemu poročilu pomenila »nož v hrbet evropski državljanski pobudi in s tem neposredni demokraciji«. V nasprotnem primeru bi Evropski parlament »ideološko motivirano« spremenil pomen človekovih pravic. Med poslanci Evropskega parlamenta jih je minimalna večina izpostavila svobodo vesti na individualni ravni – predvsem kar se tiče medicinskega osebja – in na institucionalni ravni, kjer bi podpora resoluciji Estrela predstavljala težave predvsem za konfesionalne bolnišnice. Podprli so tudi pravice staršev glede soglasja pri medicinskih vprašanjih in pri spolni vzgoji otrok.

Odslej bodo podporniki pobude »Eden izmed nas« še natančneje spremljali delo odbora, ki se ukvarja s področjem zdravstva. Izrazili so upanje, da bodo Evropske ustanove njihovo pobudo vzele resno in da bo »glede na dosedanji velik uspeh« - podpisalo naj bi jo že okoli 1,4 milijona evropskih državljanov – tudi sprejeta.







Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Onkraj stiske
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh