Zapri
Iskanje

Evropski škofje v Rimu o sinodi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 09. 2014 / 08:05
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Evropski škofje v Rimu o sinodi

Predsedniki škofovskih konferenc bodo 2. in 3. oktobra razpravljali na temo »Družina in prihodnost Evrope«.
Tri dni pred začetkom škofovske sinode o družini se bodo konec tedna v Rimu zbrali predsedniki evropskih škofovskih konferenc na svoji redni letni skupščini, kjer bodo razpravljali o sinodalni temi. Pogovori bodo namenjeni »Družini in prihodnosti Evrope«. V petek, 3. oktobra, je predvideno tudi srečanje s papežem Frančiškom. Zasedanje škofov, ki ga prireja Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE), pripravljajo v prostorih Domus Pacis v Rimu na povabilo kardinala Angela Bagnasca, predsednika Italijanske škofovske konference in podpredsednika CCEE. Predsednik sveta je kardinal Peter Erdö iz Budimpešte. Škofje se bodo v italijanski prestolnici srečali pred začetkom vesoljne škofovske sinode, ki se v Vatikanu prične v nedeljo, 5. oktobra.Predsedniki evropskih škofovskih konferenc bodo zasedali za zaprtimi vrati, z izjemo konstitutivne seje 2. oktobra, razpravljali pa bodo o instituciji družine, o družinski krizi in s tem povezanih izzivih v današnji Evropi. Na programu je tudi razmišljanje Janeza Pavla II. o družini, med predavatelji bosta med drugim prof. Stanislaw Grygiel in Ludmila Grygiel, sodelavca »Inštituta Janeza Pavla II. za raziskave o zakonu in družini« v Rimu.

Nagovore pripravljajo še predsednik CCEE kardinal Erdö, nadškof Stanislav Zvolensky iz Bratislave in ameriški borec za človekove pravice Joseph Weiler iz New Yorka. Pozdravni nagovor je zaupan prefektu Kongregacije za škofe, kardinalu Marcu Ouelletju.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
19,90€ Poglej izdelek: Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Nalaganje
Nazaj na vrh