Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski škofje: Župnije bolj odpreti družinam

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 03. 2014 / 08:00
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropski škofje: Župnije bolj odpreti družinam

Evropski škofje: Župnije bolj odpreti družinam

Škofje Srednje in Vzhodne Evrope so v Varšavi razpravljali o položaju družine.

Župnije morajo biti občestva, v katerih se tudi neporočeni pari ali družine v kriznih položajih lahko počutijo sprejeti, so minuli teden na srečanju v Varšavi poudarili katoliški škofje iz osmih držav Srednje in Vzhodne Evrope. »Vprašati se moramo, do kolikšne mere so naša občestva sposobna sprejeti slehernega človeka in mu izkazati Božjo ljubezen, ki ni v nasprotju z zahtevo po resnici v zakonski zvezi«, je zapisano v sklepni izjavi srečanja, objavljeni minuli konec tedna. Konferenco je pripravil Svet škofovskih konferenc pri Evropski zvezi (CCEE).


Položaj družine je bil osrednja tema srečanja evropskih škofov, ki so se ga med drugim udeležili predsednik CCEE, kardinal Peter Erdö, predsednik Poljske škofovske konference in podpredsednik CCEE nadškof Jozef Michalik in apostolski nuncij na Poljskem, nadškof Celestino Migliore. dvaindvajset let po padcu komunističnega režima v Evropi se danes s stališča Cerkve porajajo številni novi izzivi, med drugim vse bolj sekularizirana družba, »demografski padec« in naraščajoče število ločenih družin.

V cerkveni pastorali si prizadevajo, da bi ljudje znova odkrili vrednote življenja v družini, da bi bili odprti za življenje in versko vzgojo otrok, so povedali škofje. Druge teme razprav so vključevale še pripravo na zakon in osveščanje ljudi, da so velike družine pomemben socialni in tudi gospodarski vir v današnji družbi.

Pomembno spodbudo v teh prizadevanjih v očeh škofov nudijo različna gibanja v podporo družini, družine, ki so dejavne v cerkvenih občestvih, pa tudi pobude, kakršen je bil referendum na Hrvaškem, katerega izid je podprl zakonsko zvezo kot institucijo med moškim in žensko.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Jeruzalemski izziv
Pričevanja
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh