Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Fakulteta za pravo in ekonomijo: podelitev diplom

Objava: 21. 12. 2023 / 09:44
Oznake: Družba, Šolstvo
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2023 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Fakulteta za pravo in ekonomijo: podelitev diplom
Prejemniki diplomskih listin z direktorjem in dekanom ter nadškofom. FOTO: Ivo Žajdela

Fakulteta za pravo in ekonomijo: podelitev diplom

Fakulteta za pravo in ekonomijo (Katoliški inštitut) je v sredo, 20. decembra 2023, v Ljubljani na slavnostni akademiji podelila diplome.

Slavnostni govornik je bil dr. Primož Dolenc. FOTO: Ivo Žajdela

Prisotne sta pozdravila dekan fakultete dr. Mitja Steinbacher in nadškof Stanislav Zore. Dekan je dejal, da delujejo že štirinajst let in je doslej diplomiralo 80 slušateljev. Nadškof je diplomantom zaželel, da bi veselje ob prejemu diplom prenesli naprej v življenje in da bi delali v dobro vseh, svojih družin, okolij, kjer bodo zaposleni in širše skupnosti. Zaželel jim je tudi, da bi bili odgovorni kristjani in dobri kristjani.

Diplome je podelil dekan fakultete dr. Mitja Steinbacher, prejemnik Darko Lavrič. FOTO: Ivo Žajdela

Znanost brez resnice ne bi imela smisla

Nato sta prejemnike diplom nagovorila še dr. Andrej Fink v imenu akademskega zbora Fakultete za pravo in poslovne vede, Katoliškega inštituta ter predsednik študentskega sveta in študent drugega letnika magistrskega programa Pravo Ranis Smajlovića. Fink jim je položil na srce, da ko bodo v poklicu in nadaljnjem življenju, naj ne pozabijo na vrednote, ki so jih prejeli in utrdili na tej fakulteti. Profesorji so, poleg poklicnih orodij, poskušali poudarjati njihov veliki pomen. Spomnil je, da je glavni smoter vsake univerze, posebno pa te, znanost v resnici. »Oboje skupaj, saj znanost brez resnice ne bi imela smisla. V tem skušamo na naši univerzi plavati proti toku današnjega časa.«

Slavnostni govornik profesor in namestnik guvernerja Banke Slovenije dr. Primož Dolenc je govoril o etiki in odgovornosti. Program so popestrili Potoški fantje, katerih član je tudi diplomant fakultete Darko Lavrič.

Diplome je podelil dekan fakultete dr. Mitja Steinbacher, prejemnica Lucija Glavič. FOTO: Ivo Žajdela

Biti del neke skupnosti v današnjem svetu pomeni veliko

Besedam »Biti del neke skupnosti v današnjem svetu pomeni veliko. Vsaka skupnost kroji čas dela in čas praznovanja.« je sledila podelitev diplomskih listin, ki jih je diplomantom in magistrom vročil dekan Steinbacher.

Univerzitetni študijski program Poslovne vede sta uspešno zaključila ter dosegla naziv diplomirani ekonomist Miha Nedog (Analiza uporabe umetne inteligence v digitalnem oglaševanju) in Domen Hočevar (Digitalna razvitost Slovenije po območjih).

 Magistrski študijski program Poslovne vede so uspešno končali in dosegli naziv magister poslovnih ved: Rebeka Jene (Zagotavljanje trajnostnega razvoja v celovitih trgovinskih sporazumih »nove generacije« med Evropsko unijo in njenimi državami ter azijskimi državami), Lucija Glavič (Identifikacija bistvenih vsebin družbene odgovornosti in trajnosti na primeru slovenskih bank), Darko Lavrič (Empirična analiza dejavnikov uspešnosti črpanja sredstev EU slovenskih občin v obdobju 2011–2020) in Justin Luka Poličar (Dejavniki zadovoljstva pri delu, primer podjetja University Housing B. V. G.).

Program so popestrili Potoški fantje, katerih član je tudi diplomant fakultete Darko Lavrič. FOTO: Ivo Žajdela

Nalaganje
Nazaj na vrh