Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Festival skavtske pesmi v Postojni [FOTO]

Za vas piše:
Maria Rosa Černetič
Objava: 06. 09. 2021 / 10:16
Oznake: Iz življenja, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2021 / 10:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Festival skavtske pesmi v Postojni [FOTO]
Na praznovanju se je zbralo približno 200 skavtov iz vse Slovenije. FOTO: Anja Halik in Tomaž Lenarčič

Festival skavtske pesmi v Postojni [FOTO]

V Postojni se je v soboto odvijal težko pričakovani festival skavtske pesmi, 6. SkavtFest, na katerem se je s svojo pesmijo predstavilo 11 stegov.

Postojnski steg je ta dogodek letos izpeljal že šestič. Namen festivala je praznovanje rojstnega dne stega Postojna 1 in predstavitev novih pesmi, ki jih bodo ob tabornem ognju prepevali še mnoga leta.

Festival na sporedu vsakih pet let

Festival se odvija vsakih pet let, z izjemo letošnjega, ki bi se moral odviti že lani. Dogodek, ki je bil nemalokrat prestavljen zaradi vsem dobro znanega razloga, je v Postojno privabil skavte iz vse Slovenije. Prvi skavti, nastopajoči in tudi nekaj gledalcev, so se v Kulturnem domu Postojna zbrali že dopoldne. Nastopajoči so se odpravili na tonsko vajo, drugi pa na raziskovanje Postojne, ki je kmalu postala skavtsko obarvana, saj je ulice preplavilo morje skavtskih rutic in dobro vzdušje, ki se je v zraku čutilo ves dan.

 SkavtFest so prvič izpeljali leta 1995. FOTO: Anja Halik in Tomaž Lenarčič

Kdo so zmagovalci?

S svojo pesmijo se je predstavilo 11 stegov, glavne nagrade pa so prejeli: steg Moravče 1 je za pesem Za boljši svet prejel nagradi za najboljši aranžma in najboljše besedilo, steg Ajdovščina – Šturje 1 je za pesem Bober je dober prejel nagrado za najboljšo bobrovsko pesem.

Pesem ognja oziroma zmagovalna pesem festivala je postala pesem Živet! stega Ljubljana 2.

Po razglasitvi zmagovalca in ponovni izvedbi zmagovalne pesmi je praznovanje popestrila še glasbena skupina Ana in pou, ki je SkavtFest 2020 pripeljala do konca.

Več utrinkov s SkavtFesta v fotogaleriji Anje Halik in Tomaža Lenarčiča.




Nalaganje
Nazaj na vrh