Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filipinski brezdomci v razkošnem hotelu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 01. 2015 / 08:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Filipinski brezdomci v razkošnem hotelu

490 brezdomcev, beračev in otrok ulice je med papeževim obiskom bivalo v »Chateau Royale Resort«.

Filipinska vlada je med papeževim obiskom več sto brezdomcev iz Manile nastanila v razkošnem hotelu. Ministrica za socialo Corazon Juliano-Soliman je minuli konec tedna po navedbah filipinskih medijev potrdila domneve neke filipinske televizijske postaje, po kateri naj bi 490 brezdomcev, beračev in otrok ulice med 14. in 19. januarjem letos na stroške ministrstva za socialo skupaj s 100 oskrbovalci bivalo v kompleksu »Chateau Royale Resort« v bližini filipinske prestolnice. Poslanec Terry Ridon je ob tem napovedal ustanovitev parlamentarnega odbora za preiskavo zadeve.



Renato Reyes, glavni tajnik organizacije za državljanske pravice Bayan, je v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA izrekel ostro kritiko poskusu filipinske vlade, da ob obisku svetega očeta poskuša predstaviti olepšano sliko revščine v tej otoški državi. Boj proti revščini in korupciji na Filipinih je bil osrednja tema papeževega obiska med njegovim petdnevnim bivanjem v Manili in Taclobanu.

Že med Frančiškovim obiskom je britanski časnik The Daily Mail poročal, da so otroke z ulic začasno umaknili »v kletke«, ob tem pa je objavil fotografije otrok za rešetkami ter navedel besede pristojnih, ki so očitke tudi potrdili.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh