Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naš izbor: filmi in TV oddaje tedna (14.-20. oktober)

Za vas piše:
Kristina Knez
Objava: 14. 10. 2023 / 05:24
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2023 / 13:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Naš izbor: filmi in TV oddaje tedna (14.-20. oktober)
Prizor iz filma Kot v nebesih. FOTO: Zajem zaslona

Naš izbor: filmi in TV oddaje tedna (14.-20. oktober)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Prvi človek (First Man)

Ameriški film, 2018

KINO v soboto, 14. oktobra, ob 15.25

Režija: Damien Chazelle Igrajo: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Corey Stoll

Biografska drama je intimen portret Neila Armstronga na eni najnevarnejših misij v zgodovini človeštva. Spremljamo življenje astronavta Neila Armstronga med letoma 1961 in 1969 ter legendarno vesoljsko misijo, s katero je postal prvi človek, ki je stopil na površje Lune. Zgodba predstavi astronavtovo vpletenost v Nasin program, podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja ter ceno in žrtvovanje, ki ju je misija Apolla 11 zahtevala od Armstronga in naroda.


Slovenec z dvema domovinama

Dokumentarni portret

TV SLO 2 v soboto, 14. oktobra, ob 18.00

Joe Valenčič je pustil izjemen pečat v slovenski skupnosti v Clevelandu, kjer živi največ Slovencev, ki so se izselili v Združene države Amerike, bilo jih je okrog 80 000.
Valenčič, zgodovinar in kustos, je med drugim pomagal ustanoviti Muzej polke z največjo zbirko harmonik in dokumentov o narodnozabavni glasbi v ZDA. Sodeloval je pri organizaciji kulturnih prireditev, na primer razstav in koncertov skupin iz Slovenije, zbiral je dokumentarno gradivo o znanih Slovencih v filmu, gledališču in televiziji po vseh ZDA in še danes vodi slovensko radijsko oddajo v Clevelandu. Zaradi velikih zaslug za delovanje v narodnostni skupnosti in sodelovanje pri kulturni podobi mesta so ga lani uvrstili v Clevelandsko dvorano slavnih. Konec junija 2023 pa je postal predsednik Slovenske zveze celotnih ZDA. Ne gre pozabiti, da je Joe Valenčič - Jožko, po rodu iz Jelšan, o svojih dosežkih, povezanih s slovensko skupnostjo v Clevelandu, vrsto let predaval tudi v Sloveniji.
Avtor filma je Marjan Šrimpf.

 Joe Valenčič. FOTO: Facebook J. V.

Žandar gre v pokoj (Le gendarme en balade)

Francoska kriminalna komedija, 1970

Planet TV v nedeljo, 15. oktobra, ob 00:30

Režija: Jean Girault Igrajo: Louis de Funès , Jean Lefebvre , Guy Grosso

Celotna druščina iz policijske postaje Saint-Tropez se upokoji. Cruchot sedaj živi s svojo novo bogato ženo v njenem gradu in tam se nepopisno dolgočasi. Prepira se z osebjem, saj mu ne dovolijo opravljati niti najpreprostejših del. Toda ko eden od druščine izgubi spomin v prometni nesreči, se vsi ponovno združijo in ga ugrabijo, da bi ga odpeljali na obisk njihovega nekdanjega delovnega mesta in tam obujali spomine. Oblečeni v svoje stare uniforme obrnejo Saint-Tropez na glavo.

FOTO: Zajem zaslona

Štartaj, Slovenija: Na podeželju

1. del 8 sezone

POP TV v nedeljo, 15. oktobra, ob 18.45

Štartaj, Slovenija se v novi sezoni seli na podeželje, zato je oddaja dobila novo ime »Štartaj, Slovenija: na podeželju«. V prvi oddaji bomo spoznali sedem kmetov in kmetic iz različnih koncev Slovenije, ki vstopajo na slovensko tržišče s svojimi inovativnimi izdelki. Kmetje so ključni člen v prvih bojnih vrstah v soočanju s podnebnimi spremembami. Vsak od njih je razvil izdelek, ki ohranja kmetije, s tem ohranja podeželje, skrbi za samooskrbo in skrbi za naravo, kot bi morali vsi.

 Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Kot v nebesih (Just Like Heaven)

Ameriški film, 2005

KINO v četrtek, 19. oktobra, ob 18.05

Režija: Mark S. Waters Igrajo: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue, Dina Waters, Jon Heder

Elizabeth je mlada zdravnica, popolnoma predana svojemu delu. Nekega deževnega večera doživi prometno nesrečo in umre. Medtem se David preseli v novo stanovanje v San Franciscu. Ravno ko začne uživati v svojem malem kraljestvu, se v stanovanju nenadoma pojavi Elizabeth, pravzaprav njen duh, ki vztraja, da je stanovanje njeno. Potem ko prebrodita začetne nesporazume, skupaj začneta odkrivati, kaj se je zgodilo z Elizabeth in zakaj je David edini, ki jo lahko vidi. Pri tem odkrijeta marsikaj presenetljivega, tudi ljubezen.


Nalaganje
Nazaj na vrh