Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filmi tedna po našem izboru (4.-10. marec)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 04. 03. 2023 / 06:00
Oznake: Film
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.03.2023 / 10:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Filmi tedna po našem izboru (4.-10. marec)
Prizor iz filma Emma Bovary. FOTO: Zajem zaslona

Filmi tedna po našem izboru (4.-10. marec)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in ki so vredni ogleda.

Velika igra

Ameriška biografska kriminalka

Planet TV v soboto, 4. marca ob 21.10

Film po resnični zgodbi Molly Bloom (Jessica Chastain), mlade, karizmatične smučarke, ki si je obetala olimpijsko kariero, pa se je zaradi hude poškodbe morala odpovedati olimpijski karieri. Molly začasno opusti študij prava in se posveti poletni zaposlitvi, pri kateri sta potrebna podobna disciplina in delovna vnema kot pri smučanju: vodi namreč nelegalne igre pokra, v katerih vložki dosegajo vrtoglave vsote. Globoki žepi hollywoodske smetane, športnih zvezdnikov in poslovnih mogotcev ji omogočijo desetletje bleščečega uspeha, toda Molly pritegne pozornost napačnih ljudi, ko se pri svoji mizi nehote zaplete z rusko mafijo. Njen zmagoslavni pohod se konča, ko jo sredi noči aretira sedemnajst agentov FBI. Obtožijo jo hude zločinske dejavnosti in njen edini prijatelj je njen odvetnik (Idris Elba), ki odkrije, da se pod podobo Molly Bloom skriva precej več kot tisto, kar razkrivajo opolzke zgodbe v tabloidih.


Veličastna zemlja

Britanska dokumentarna serija, 1/4

TV SLO 2 v nedeljo, 5. marca ob 20.20

Zemlja nam včasih pripravi veličastno predstavo. Od prelivajočega se severnega sija do ognjeniških izbruhov in mavrice v obliki kroga. Kdor želi ujeti te težko ulovljive trenutke, mora biti ob pravem času na pravem kraju. Avtorji Sean Smith, Ben Wilson in Vanessa Lucas so za to serijo zbrali več skupin vrhunskih znanstvenikov, neustrašnih pustolovcev in filmskih strokovnjakov, da bi posneli veličastne naravne pojave tako, kot jih še ni videlo človeško oko. V prvem delu so v ospredju oddaje strele. Strela je eden najbolj strašljivih naravnih pojavov na planetu. Njena temperatura je višja od tiste na površju Sonca. Pogumna ekipa se je poskusila čim bolj približati nevihti, da bi naredila izjemno počasne posnetke strele in razkrila skrivnosti njenega udara v osupljivih podrobnostih.

Emma Bovary

Francoska zgodovinska drama

TV SLO 1 v sredo, 8. marca ob 20.05

Drama in romanca po romanu Gustava Flauberta in njegove razvpite gospe Bovary. Začne se s sodiščem leta 1857. Pisatelja Gustava Flauberta »priženejo« v sodno dvorano, kjer se pripravlja sojenje njegovi »obsceni in nemoralni« knjigi Gospa Bovary. Nasproti si stojita tožnik in Flaubertov zagovornik, med njima je sam Flaubert. Ko se spopadeta in pred poroto razgrneta vsak svoje dokaze, zapiske, opazke in drugo sodno gradivo, pred nami roman oživi. V vsej svoji očarljivosti se pred nas postavi Emma, ljubeča lepotica in polnokrvna hrepeneča ženska. Nasproti ji stoji okolje provincialne gosposke in patriarhalne Francije. Ko ta dva svetova trčita, se Emma »razleti«… Izgubi vero v ljubezen, izgubi svojo čast in denar in ne preostane ji drugega kot smrt … Emma, junakinja romana propade, roman pa preživi na sodišču in prav zaradi sodnega pregona postane eno najbolj slavnih svetovnih literarnih del. TV film Emma Bovary na zelo zanimiv, občuten in vznemirljiv način oživi literarno osebnost Emme, ki se naši sodobnosti predstavi kot zgodovinsko avtentičen, polnokrven ženski lik. Čeprav propade zaradi zanikanja človekovih pravic, obenem tudi zasveti in naznani obdobje prihoda prvih sufražetk.

Film je narejen za televizijo in ima zelo privlačen pripovedni način za osrednji tv čas in je ena izpovedno bolj učinkovitih televizijskih upodobitev sploh.


Mož iz agencije U.N.C.L.E. 

Ameriški film 

Kanal A v petek, 10. marca, ob 20.00 

Dogajanje je postavljeno v zgodnja šestdeseta leta, na vrhuncu hladne vojne med svetovnima velesilama. Izurjeni agent Cie Napoleon Solo in agent ruske tajne službe KGB Ilija Kurjakin morata potisniti na stran vso sovražnost ter po sili razmer sodelovati pri posebni nalogi. Zaustaviti morata mednarodno zločinsko organizacijo, ki skuša z razdeljevanjem jedrskega orožja razdreti že tako krhko ravnovesje sil.

Celoten TV in radijski spored od sobote, 4., do petka, 10. marca najdete v 9. številki priloge Naša družina.

Kupi v trgovini

Filmski izziv
Priročniki za glasbo in film
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh