Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Franci Petrič: »Romanje v Sveto deželo je kakor peti evangelij« (FOTO, VIDEO)

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 21. 11. 2022 / 06:19
Oznake: Svet, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2022 / 06:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Franci Petrič: »Romanje v Sveto deželo je kakor peti evangelij« (FOTO, VIDEO)
Na samostanskem zidu, ki obdaja mogočno nazarensko baziliko Marijinega oznanjenja, smo se ustavili pred podobo Marije, kraljice Slovencev. FOTO: Ksenja Hočevar

Franci Petrič: »Romanje v Sveto deželo je kakor peti evangelij« (FOTO, VIDEO)

Romanje prve skupine po epidemiji v organizaciji Truda v Sveto deželo se je že močno prevesilo v drugo polovico. Včeraj smo romarji iz Jeruzalema prek Cezareje, gore Karmel in Haife dospeli v Nazaret.

Razvaline nekdaj mogočnega rimskega mesta z amfiteatrom. FOTO: Ksenja Hočevar

Na nedeljo Kristusa Kralja smo slovenski romarji, ki v organizaciji Družinine agencije Trud (med 15. in 23. novembrom) obiskujemo svete kraje v Izraelu in Palestini, hodili po poti sv. Pavla v Cezareji, se priporočali karmelskim svetnikom na Gori Karmel, občudovali bahajske vrtove nad modernim svetopisemskim mestom Haifa ter v poznem popoldnevu pokleknili pred podobo sv. Jožefa in Marije v Nazaretu, kraju, kjer je angel oznanil Mariji, da je spočela od Svetega Duha.

Rimski akvadukt. FOTO: Ksenja Hočevar

Na samostanskem zidu, ki obdaja mogočno nazarensko baziliko Marijinega oznanjenja, smo se ustavili pred podobo Marije, kraljice Slovencev, ki je med desetinami drugih Marijinih podob krasi obzidje v Nazaretu že pol stoletja. Ogledali smo si tudi odprtino, za katero je slovenski umetnik Lojze Čemažar izdelal vitraj s podobo brezjanske Marije – barvno okno bodo slovesno umestili in blagoslovili prihodnje leto.

O pomenu romanja v Sveto deželo Franci Petrič pravi:

Še nekaj foto utrinkov s sprehoda po Cezareji ob Sredozemskem morju po arheoloških razvalinah nekdaj mogočnega rimskega mesta z amfiteatrom, hipodromom, akvaduktom, z gore Karmel in pogleda na Bahajske vrtove nad Haifo ter popoldanske maše v cerkvi sv. Jožefa v Nazaretu pa v spodnji fotogaleriji. 

Nalaganje
Nazaj na vrh