Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Franci Šuštar na Brezjah blagoslovil prek 100 zakonskih jubilantov

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 26. 07. 2022 / 09:29
Oznake: Cerkev, Dogodek, Maša, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2022 / 11:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Franci Šuštar na Brezjah blagoslovil prek 100 zakonskih jubilantov
Blagoslov zakoncev na Brezjah. FOTO: Spletna stran Marija.si

Škof Franci Šuštar na Brezjah blagoslovil prek 100 zakonskih jubilantov

K Mariji Pomagaj na Brezje so v nedeljo, 24. julija, priromali zakonski jubilanti. Somaševanje je na trgu pred baziliko vodil ljubljanski pomožni škof Franci Šuštar. Ob njem je somaševal rektor bazilike, Robert Bahčič, ki je v uvodu v sveto mašo pozdravil zakonske jubilante ter se gospodu škofu zahvalil, da se je odzval povabilu.

Nedeljo ob prazniku Marijinih staršev v Slovenskem Marijinem narodnem svetišču že vrsto let obhajamo kot nedeljo zakonskih jubilantov, ki praznujejo različne zakonske jubileje. Od majhnih do velikih številk skupnega zakonskega življenja.

Danes godujeta Joahim in Ana, Marijina starša, ki sta priprošnjika in zavetnika zakoncev.

Ob škofu Šuštarju je somaševal rektor bazilike, Robert Bahčič. FOTO: Spletna stran Marija.si

»Vsem parom, ki ste poromali k Mariji Pomagaj, z zahvalo in prošnjo ob doseženih letih zakonskega življenja, iskrene čestitke in najboljše želje. Prepričan sem, da ste v letih zakonskega življenja spoznali in se prepričali, da je uspeh zakona in družine v ljubezni, ki se daruje in je usmiljena,« je v uvodu v sveto mašo dejal Robert Bahčič.

»Naj bo vaš DA, stalna hvaležnost za vero in ljubezen.« FOTO: Spletna stran Marija.si

Ljubljanski pomožni škof Šuštar je v pridigi najprej izpostavil hvaležnost za vse zakonske jubileje, večje ali manjše: »Za vsak jubilej, večji ali manjši, vam možje in žene, čestitam in se z vami Bogu zahvaljujem za živet zakrament svetega zakona. Te jubileje slavimo pri Mariji Pomagaj na Brezjah; tukaj se čutimo v naši skupni hiši, kjer se srečamo z Materjo, našo nebeško Materjo Marijo, kot bi se zbrali vsi otroci ob praznovanju v svoji domači hiši.«

FOTO: Spletna stran Marija.si

»Spomnite se na besede, s katerimi sta si izrekla zavezo: Jaz, sprejmem tebe… za svojo ženo, za svojega moža, in obljubim, da ti bom ostal zvest v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju in da te bom ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja,« je še nadaljeval.

Za vsak jubilej, večji ali manjši, vam možje in žene, čestitam in se z vami Bogu zahvaljujem za živet zakrament svetega zakona. (Franci Šuštar)

S petjem in glasbo je slovesnost obogatil mešani cerkveni pevski zbor Lom pod Storžičem, ki ga vodi Jože Tišler. FOTO: Spletna stran Marija.si

Po pridigi je škof blagoslovil preko 100 zakonskih jubilantov ter jim za spomin poklonil svečko s podobo Marije Pomagaj.


Nalaganje
Nazaj na vrh