Zapri
Iskanje

Romanje mladih na Brezje [FOTO]

Za vas piše:
Živa Dobrovoljc
Objava: 26. 06. 2022 / 15:11
Oznake: Cerkev, Mladi, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2022 / 15:24
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Romanje mladih na Brezje [FOTO]

Romanje mladih na Brezje [FOTO]
Veselje na cilju. FOTO: Franjo Marjanovič/Katoliška mladina
Tradicionalno nočno romanje na Brezje v zahvalo Mariji Pomagaj za študijsko leto je letos potekalo s 24. na 25. junij.

Romanje smo pričeli v Šentvidu, vendar nas je hitro ujel dež, ki smo ga s pomočjo Marije in rožnega venca uspeli pregnati. Prijateljstva so se vzpostavljala in krepila med pogovori, prav tako pa so se krepile bolečine v kolenih, kolkih in gležnjih, ki smo jih poskušali veselo darovati. V Mengšu nas je kasneje spet ujel dež, pa smo ga ponovno pregnali z rožnim vencem. Bilo je tako, kot da bi Marija hotela pokazati, kako veličastna je njena priprošnja. Kot da je čakala na trenutek, ko ji bomo pustili zažareti.

Blagoslov romarjev v Šentvidu. FOTO: Franjo Marjanovič/Katoliška mladina

Ko je dež prenehal, smo nadaljevali z romanjem in se v Kranju ustavili pri molitvi. Potem smo se nekateri ponovno lotili molitve rožnega venca, nadaljevali smo s pogovori, petjem in spoznavanjem drug drugega. Ko smo ob sončnem vzhodu prispeli na Brezje, smo praznovali čudovito sveto mašo, imeli možnost za spoved, nato pa smo se odpravili nazaj domov z avtobusi, obogateni z novimi prijateljstvi in polni novih izkušenj. 

Pogumno na poti. FOTO: Franjo Marjanovič/Katoliška mladina

Dominik Ceglar: Letošnje romanje na Brezje je bila zabavna izkušnja. Do sedaj sem vedno šel na to pot skupaj s svojimi prijatelji. Letos sem odšel na romanje sam, a sem tekom poti odkril ljudi, s katerimi sem vzpostavil nova prijateljstva ter vlil olja v stara.

Sveta maša. FOTO: Klara Burgar/Katoliška mladina

Aja Ana Jelaska: Izkušnja nočnega romanja na Brezje mi je dala ogromno. Kljub nogam, ki so postajale vedno bolj težke, sem prav čutila Božjo pomoč, kako me pelje naprej in me drži v vztrajnosti do konca. Res to še kako drži: kadar ti je težko in misliš, da ne zmoreš, ti Bog da moč in milost.

Hvaležni za vse doživeto. FOTO: Živa Dobrovoljc/Katoliška mladina

Alenka Mavri: Pot je bila dolga, a zaradi pozitivne in opogumljajoče družbe prav vesela, polna utrjevanja starih prijateljstev in ustvarjanja novih. Letos sem se romanja udeležila prvič, pa gotovo ne zadnjič.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh